Η «εξαφάνιση» του Ρώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη από την Θεσσαλονίκη, με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοιού, κοντά στα 2 χρόνια από τον Φεβρουάριο του 2020, έχει προκαλέσει ευλόγως πλήθος φημών και αναπάντητων ερωτημάτων.

Στην πραγματικότητα ουδείς γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται ο ομογενής μεγιστάνας και αφεντικό του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης!

Οι διαρροές ότι βρίσκεται απομονωμένος σε απομακρυσμένη βίλα του Πόρτο Καρράς δεν γίνονται πιστευτές ούτε επιβεβαιώνονται από αυτόπτες μάρτυρες και προσωπικό του ξενοδοχειακού συγκροτήματος!

Όσον αφορά τις περίφημες τηλεδιασκέψεις του κ. Σαββίδη με στελέχη του ΠΑΟΚ και των επιχειρήσεων του στην συμπρωτεύουσα, αυτές δεν αποκαλύπτουν τίποτε, καθώς το σκηνικό στο background του Ιβάν Σαββίδη είναι απλοϊκό, λιτό και δεν αποκαλύπτει ούτε καν δίνει στίγμα της τοποθεσίας όπου μπορεί να βρίσκεται ο Ρώσος μεγιστάνας!

Και θα μπορούσε εάν ήθελε, να δημοσιοποιήσει μια φωτογραφία από το Πόρτο Καρράς, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ή έστω δίπλα στην μαρίνα ή την παραλία.

Ή ακόμη μια φωτό με προσωπικό του ξενοδοχείου, που θα πιστοποιούσε ότι πράγματι βρίσκεται εκεί! Για να διώξει έστω και τις απειροελάχιστες αμφιβολίες..

Επί του προκειμένου τώρα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο πλέον για μια ασφυκτική κατάσταση γύρω από τα επιχειρηματικά ζητήματα του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα.

Οι Γάλλοι συνέταιροι του στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης τον ψάχνουν και δεν τον βρίσκουν.

Η αμερικανική πρεσβεία, ως γνωστόν, δεν είναι καθόλου ικανοποιημένη με την ανάπτυξη της επιχειρηματικής του δράσης στη βόρεια Ελλάδα και την εμπλοκή του στις υποδομές και σε …σύμβολα της συμπρωτεύουσας!!!

Ταυτοχρόνως, οι πληροφορίες αναφέρουν, πως έχουν υπάρξει προς τις ελληνικές αρχές, διαφόρων ειδών διερευνητικά αιτήματα και πληροφορίες σχετικά με την δράση του Ιβάν Σαββίδη στη χώρα μας καθώς και τη σχέση του με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα!

Την ίδια ώρα στην ευρύτερη περιοχή του Ροστόφ ο ομογενής επιχειρηματίας βιώνει τις συνέπειες της άρνησης του να συνεργαστεί με Ρώσο ολιγάρχη, σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη από κοινού του αεροδρομίου του Ροστόφ.

Με αποτέλεσμα ο Ρώσος ολιγάρχης, με την έγκριση της κεντρικής εξουσίας, να προχωρήσει στην ανάπτυξη νέου υπερσύγχρονου αεροδρομίου, δίπλα στου Σαββίδη, παίρνοντας του όλη την κίνηση, όλη τη δουλειά…

Υπό το πρίσμα αυτό και υπό το βάρος των νέων δεδομένων και της «εξαφάνισης» του που ευλόγως δημιουργεί ερωτηματικά και απορίες, ο Ιβάν Σαββίδης, φέρεται σύμφωνα με πληροφορίες αποφασισμένος να απεμπλακεί από τον ΟΛΘ παραχωρώντας τις μετοχές του σε σοβαρό ενδιαφερόμενο και να πουλήσει το Μακεδονία Παλλάς, που θεωρείται εκτός των άλλων και σύμβολο της πόλης, μαζί φυσικά με τον ΠΑΟΚ…