Ακόμη ένα τεράστιο βήμα προς την ευρεία υιοθέτηση από το χρηματοπιστωτικό (και όχι μόνο) σύστημα πραγματοποιούν τα κρυπτονομίσματα, και η τεχνολογία blockchain γενικότερα. Ακόμη μια παραδοχή από το ίδιο σύστημα που άλλοτε πολεμούσε το ψηφιακό χρήμα.

Αυτή τη φορά τα νέα έρχονται από τη γειτονιά μας. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ο βραχίονας επενδύσεων και ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχεδιάζει να τιμολογήσει 100 εκατομμύρια ευρώ σε ομόλογα, που θα εγγραφούν στο δίκτυο του Ethereum.

Η εναρκτήρια πώληση των blockchain ομολόγων της ΕΤΕπ θα συνίσταται από 100 εκατομμύρια ευρώ διετών τίτλων. Η πώληση των ομολόγων με βάση το Ethereum, επιβλέπεται από τις επενδυτικές τράπεζες Goldman Sachs, Banco Santander και Societe Generale. Τα νέα αυτά έρχονται σε συνέχεια προηγούμενου ρεπορτάζ του Bloomberg, σχετικά με το ραντεβού των τραπεζών στις 13 Απριλίου.

Τόσο η Santander όσο και η Societe Generale, έχουν εκδώσει ομόλογα στη δημόσια blockchain του Ethereum στο παρελθόν. Η τελευταία εξέδωσε το μεγαλύτερο ομόλογο, ένα καλυμμένο ομόλογο ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, που εκδόθηκε ως security toke, το οποίο έλαβε βαθμολογία τριπλού Α, από τους Moody’s και Fitch.

Ο Jean-Marc Stenger, διευθύνων σύμβουλος της μονάδας blockchain με το όνομα Forge της Société Générale, δήλωσε στο The Block πέρυσι, ότι η τράπεζα έχει «φυσική προτίμηση» για τις δημόσιες blockchain. Η Forge δημιουργήθηκε για να βοηθήσει τις τράπεζες να εκδίδουν τίτλους χρησιμοποιώντας την τεχνολογία blockchain.

Από την Η ΕΤΕπ ζητήθηκε να σχολιάσει, αλλά δεν απάντησε μέχρι τη δημοσίευση της είδησης.

Αυτήν την ώρα το Ethereum κινείται σε ιστορικά υψηλά, πάνω από τα $3.500.

Η Ευρώπη εκδίδει κρυπτο-ομόλογα "πάνω" στο Ethereum

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.