Σε λιγότερο από έναν μήνα, εάν δεν δοθεί παράταση, θα έχουν κατατεθεί προσφορές για δύο έργα της ΕΥΔΑΠ, συνολικού προϋπολογισμού 202 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται κατ’ αρχάς για το Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) των Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδας, ύψους 110 εκατ. ευρώ και για το οποίο, όπως εκτιμάται, θα κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές τη 15η Μαΐου, ενώ, αρχικώς είχε ορισθεί να συμβεί σήμερα (11/04). Το έργο είχε προκηρυχθεί και στο παρελθόν, αλλά τον περασμένο Μάιο, ο διαγωνισμός είχε κηρυχθεί άγονος.

Το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, την κατασκευή του ΚΕΛ και του υποθαλάσσιου αγωγού, τη δοκιμαστική λειτουργία του, την κανονική λειτουργία και συντήρηση αυτού, καθώς και την κατασκευή και λειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης και Ενημέρωσης (ΚΠΕΕ) για χρονικό διάστημα επτά ετών, με δικαίωμα προαίρεσης για ένα επιπλέον έτος.

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται και η εκπόνηση κάθε είδους μελέτης και υποστηρικτικής εργασίας – έρευνας που είναι αναγκαία για την άρτια κατασκευή των έργων (ΚΕΛ, υποθαλάσσιος αγωγός, ΚΠΕΕ). Το ΚΕΛ θα κατασκευασθεί στη θέση Πλατύ Χωράφι της περιοχής και ο υποθαλάσσιος αγωγός διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων στη θέση Ακρωτήριο Βελάνι.

Το δεύτερο εν εξελίξει έργο της ΕΥΔΑΠ, προϋπολογισμού 92.5 εκατ. ευρώ, για το οποίο αναμένεται να κατατεθούν προσφορές την 9η Μαΐου, περιλαμβάνει την κατασκευή δικτύων ακαθάρτων και αγωγών μεταφοράς στον Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδας.

Το συνολικό μήκος των κατασκευαζόμενων αγωγών ανέρχεται σε περίπου 192.50 χιλιόμετρα, με το έργο να περιλαμβάνει και την κατασκευή των εξωτερικών διακλαδώσεων των όμορων ακινήτων για συνολικό αριθμό 10.000 συνδέσεων.

Διαβάστε ακόμη: