Η Εύα Καϊλή αναμένεται να καταθέσει άρση της ηλεκτρονικής επιτήρησης, προκειμένου να συμμετάσχει ακόμη και σε συνεδριάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η ευρωβουλευτής αποτελεί το τελευταίο πρόσωπο του σκανδάλου “Qatargate” που αποφυλακίσθηκε και πλέον, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό με «βραχιολάκι» στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες. Η είδηση της αποφυλάκισης και οι πρώτες της δηλώσεις, φιλοξενήθηκαν στον ευρωπαϊκό Τύπο.

Ο νομικός εκπρόσωπος της Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, υποστήριξε ότι «σύντομα, θα βρεθεί ξανά στα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Η γαλλική Figaro φιλοξενεί σχόλιο εκείνης πως δεν προτίθεται να επιστρέψει στην Ελλάδα, εάν δεν αθωωθεί.

Το γερμανικό Spiegel μετέδωσε τη δήλωση της Καϊλή ότι δε θα προδώσει τους ψηφοφόρους της, παραδεχόμενη την ενοχή της. Τέσσερις μήνες από την προφυλάκισή της, η Ελληνίδα πρώην ευρωβουλευτής τόνισε ότι η άμεση καθαίρεσή της, την απαξίωσε ως γυναίκα, μιλώντας στο «Βήμα».

«Με υποτίμησαν, με προσέβαλαν ως γυναίκα. Φώναζα ότι είμαι αθώα, τα κάγκελα, όμως, δεν ακούν». Ακόμη, προσέθεσε πως «σκοπός μου, αυτό που με κρατά ζωντανή, είναι να μην ντρέπεται η κόρη μου, για εμένα.

Πέρασαν στιγμές που σκέφθηκα να τελειώσω μόνη μου, το μαρτύριο της εκκωφαντικής μοναξιάς. Δείλιασα, δεν το έκανα, η σκέψη της κορούλας μου, δε με άφηνε. Με στήριζε, μού έδωσε νόημα να σηκωθώ, να πολεμήσω για να αποδείξω ότι είμαι αθώα, ώστε η κόρη μου να μη ντρέπεται για εμένα», εξομολογήθηκε η Εύα Καϊλή.

Διαβάστε ακόμη: