Μου λένε ότι ο συμπαθής κατά τα άλλα Παύλος Μυλωνάς, παρά τις καλές προσωπικές σχέσεις και το ξεροστάλιασμα Πάσχα- Καλοκαίρι – Κυριακές και Εορτές έξω από το εξοχικό του πρωθυπουργού στην Τήνο, για να αποσπάσει ένα «γεια» ή έστω ένα «χαμόγελο» από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και το απίστευτο κολλητιλίκι της επώνυμης συζύγου του (και μέλους του ΔΣ του ΧΑ) με την Μαρέβα Γκραμπόφσκι, δεν θεωρείται από την κυβέρνηση – και από το Μαξίμου- ως το πρόσωπο που μπορεί να σηκώσει το success story της Εθνικής Τράπεζας, δηλαδή να ηγηθεί της εμβληματικής αποκρατικοποίησης που σχεδιάζεται με την διάθεση του 20% σε Άραβες, ξένους και Έλληνες επενδυτές και επιχειρηματίες, μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, πιθανότατα το πρώτο ή το δεύτερο (κατά πάσα πιθανότητα) εξάμηνο του 2023!

Ο Μυλωνάς, λένε, είναι ένας καλός και έντιμος τεχνοκράτης, που ωστόσο δεν διαθέτει το ειδικό βάρος να ηγηθεί, ούτε να διαπραγματευθεί σε τόσο υψηλό επίπεδο, ενώ θεωρείται και ευθυνόφοβος, παραπέμποντας στο θέμα της Εθνικής Ασφαλιστικής όπου παρά τις 2 ασυλίες που είχαν δοθεί σε τραπεζίτες και ΤΧΣ, με δυσκολία έβαλε τελικά την υπογραφή του για το deal με το CVC!

Υπό αυτή την έννοια, μοιραία έχει αναζητηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό πρόσωπο ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ρόλου!

Στην πιάτσα οι φήμες λένε πως βλέψεις για τη θέση του Διοικητή της Εθνικής έχει Έλληνας τραπεζίτης του εξωτερικού, ο γνωστός Χάρης, που εσχάτως στην εγχώρια επιχειρηματική πιάτσα αποκαλείται και ως «Ταχυδρόμος» (γιατί άραγε; Τι έχουν να πουν γι’ αυτό 2 κορυφαίοι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας;) ο οποίος ηγείται των δράσεων στην Ελλάδα και την νοτιοανατολική Ευρώπη αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας (Goldman Sachs) και θεωρείται – και είναι- βαθύς γνώστης των αγορών, με προσωπικές σχέσεις με το σύνολο των διαχειριστών των κορυφαίων funds του πλανήτη!

Χάρης Ηλιάδης Τα «funds του Χάρη» πουλάνε, η ΔΕΗ αγοράζει ίδιες μετοχές! Οι 2 μεγάλες οικογένειες, το 10% και το CVC!

Στο μυαλό του, μου λένε, στριφογυρίζει το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα, η ξεκούραση στο εξοχικό του στην Κέρκυρα και ο σύνθετος και απαιτητικός ρόλος του Διοικητή της Εθνικής στη φάση μετεξέλιξης της.

Ειδικά εάν επρόκειτο να υλοποιηθεί το φιλόδοξο σχέδιο της συγχώνευσης της με την Τρ. Πειραιώς που ένα φεγγάρι έπεσε στο τραπέζι! Και στη συνέχεια εκ των συνθηκών ναυάγησε…

Ωστόσο, μολονότι θεωρείται πρόσωπο μεγάλης εμπιστοσύνης και ικανότητας από τον πρωθυπουργό, οι μετοχικές εξελίξεις σε Alpha bank, Τρ. Πειραιώς και ΔΕΗ μετά τις ιλιγγιώδεις αυξήσεις κεφαλαίου έχουν «τσαλακώσει» το προφίλ του και την έξωθεν καλή μαρτυρία…

Καθώς και η εν γένει στάση και συμπεριφορά του εσχάτως, που έχει προκαλέσει θόρυβο και προβληματισμό στους καλά γνωρίζοντες εκ των έσω, πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις!

Οπότε, ίσως τελικά ο Χάρης ιδιωτεύσει! Γιατί όπως λέει και ο ίδιος σε στενούς συνεργάτες και φίλους, «έχω βγάλει πολλά λεφτά και δεν ξέρω τι να τα κάνω»!!!

Φιλοσοφικό το ερώτημα! Που δεν του απαγορεύει να μετακινείται ανά την υφήλιο με το ιδιωτικό του αεροπλάνο!

Διαβάστε ακόμη: