Η εθνική Σλοβενίας επιθυμεί να έχει στο πλευρό της, τον Ιγκόρ Κοκόσκοφ, εν όψει του επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ωστόσο, όχι στο πόστο του προπονητή, όπως το 2017, όταν κατέκτησαν μαζί το Ευρωμπάσκετ, όπως υπογράμμισε ο επικεφαλής της ομοσπονδίας μπάσκετ, Ματέι Έργιαβετς, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Μέσο ενημέρωσης της πατρίδας του.

«Ναι, οι υποψίες είναι σωστές, όμως, έχουν μεταδοθεί λανθασμένα στο κοινό. Όλοι πίστεψαν ότι πρέπει να γίνει προπονητής. Δε μπορούμε να το κάνουμε αυτό, γιατί χρειαζόμαστε έναν τεχνικό που να μπορεί να κοουτσάρει και στα προκριματικά για επόμενο Ευρωμπάσκετ, στα παιχνίδια που θα γίνουν τον Νοέμβριο και το Φεβρουάριο. Ένας προπονητής του NBA δε μπορεί να το κάνει αυτό.

Θέλουμε τον Ιγκόρ μαζί μας, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ώστε να πάμε με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Αν μπορούσαμε να βρούμε μία ικανοποιητική λύση για όλες τις πλευρές, θα θέλαμε σίγουρα να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας», ανέφερε ενδεικτικά, αφού ο Κοκόσκοφ βρίσκεται –αυτή τη στιγμή– στο τεχνικό επιτελείο των Μπρούκλιν Νετς.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση της ομοσπονδίας να μη λύσει τη συνεργασία με τον Αλεξάντερ Σέκουλιτς μετά την αποτυχημένη πορεία στο περυσινό Ευρωμπάσκετ, σημείωσε πως «δεν τέθηκε καν θέμα. Πριν από τρία χρόνια, είχαμε συμφωνήσει ότι θα πάμε μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, αν προκριθούμε.

Πριν από τον Σέκουλιτς, είχαμε συζητήσεις με τον Ιτούδη και τον Πασκουάλ και ήμασταν κοντά σε συμφωνία. Είχαμε πει να υπογράψουμε προπονητή χώρας του εξωτερικού, αλλά τελικώς προσλάβαμε τον Σέκουλιτς, που δεν ήταν ιδιαίτερα γνωστός τότε. Τώρα, είναι εντελώς διαφορετικά τα πράγματα. Συζητήσαμε τι δεν λειτούργησε στο Ευρωμπάσκετ και δε θέλουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη». Υπενθυμίζεται ότι η Σλοβενία δε γνωρίζει ακόμη τους αντιπάλους της, για το Παγκόσμιο, αφού η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στη Μανίλα, την 29η Απριλίου.

Διαβάστε ακόμη: