Τις δικές της απαντήσεις δίνει η κατασκευαστική εταιρεία ΠΡΩΤΕΥΣ, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει πρωταγωνιστήσει σε κακόβουλα δημοσιεύματα μερίδας του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου, στα οποία γίνεται λόγος για οικονομικές εκκρεμότητες εκ μέρους του Ομίλου Intrakat.

Η εταιρεία σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε προ ολίγου ξεκαθαρίζει την κατάσταση αναφέροντας ότι «τα τιμολόγια διά των οποίων επιδίωξε την έκδοση διαταγών πληρωμής, τα οποία έχουν ήδη ακυρωθεί, εσφαλμένως τα εξέδωσε σε βάρος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ».

Και προσθέτει: «Η τελευταία δε, ορθώς δεν προέβη στην αποδοχή αυτών και περαιτέρω ορθώς δεν τα πλήρωσε επιστρέφοντάς τα από την πρώτη στιγμή στην ΠΡΩΤΕΥΣ δεδομένου ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ δεν είχε εγκρίνει το περιεχόμενο αυτών».

Όσον αφορά τα δημοσιεύματα η εταιρεία επισημαίνει ότι «με έκπληξη διαπίστωσε ότι ορισμένοι δημοσιογραφικοί κύκλοι, χρησιμοποιούν τις τελευταίες ημέρες το όνομά της χωρίς να έχει ερωτηθεί η ίδια η Εταιρεία κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προς εξυπηρέτηση προφανώς σκοπιμοτήτων που δεν την αφορούν».

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

“Η εταιρεία «ΠΡΩΤΕΥΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΤΕΕ» (κατωτέρω «ΠΡΩΤΕΥΣ» ή «Εταιρεία») με έκπληξη διαπίστωσε ότι ορισμένοι δημοσιογραφικοί κύκλοι, χρησιμοποιούν τις τελευταίες ημέρες το όνομά της χωρίς να έχει ερωτηθεί η ίδια η Εταιρεία κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοσιογραφικής δεοντολογίας, προς εξυπηρέτηση προφανώς σκοπιμοτήτων που δεν την αφορούν. Ως εκ τούτου και προς αποκατάσταση της πραγματικότητας δηλώνει τα εξής:

Η εταιρεία ΠΡΩΤΕΥΣ έχει αναγνωρίσει ότι τα τιμολόγια διά των οποίων επιδίωξε την έκδοση διαταγών πληρωμής, τα οποία έχουν ήδη ακυρωθεί, εσφαλμένως τα εξέδωσε σε βάρος της ΙΝΤΡΑΚΑΤ, η τελευταία δε, ορθώς δεν προέβη στην αποδοχή αυτών και περαιτέρω ορθώς δεν τα πλήρωσε επιστρέφοντάς τα από την πρώτη στιγμή στην ΠΡΩΤΕΥΣ δεδομένου ότι η ΙΝΤΡΑΚΑΤ δεν είχε εγκρίνει το περιεχόμενο αυτών.

Μετά τις σχετικές αποσαφηνίσεις που έγιναν και τη λογιστική διασταύρωση των στοιχείων και της ένεκα αυτών ακύρωσης των εκδοθέντων τιμολογίων, όπως αναλυτικά ανωτέρω αναφέρεται, επαναλμβάνει ότι έχει αναγνωρίσει ότι εσφαλμένως αιτήθηκε και πέτυχε την έκδοση διαταγών πληρωμής δυνάμει αυτών, οι οποίες έχουν πλέον ακυρωθεί.

Η εταιρεία ΠΡΩΤΕΥΣ ουδέποτε ενεπλάκη σε δημοσιογραφικές σκοπιμότητες και δεν αποδέχεται τη χρήση του ονόματός της σε αυτές. Η χρησιμοποίηση του ονοματός της προκειμένου να πληγεί η αξιοπιστία και η φήμη του Ομίλου ΙΝΤΡΑΚΑΤ και να προκληθεί ζημία σε αυτή, με αφορμή μία ήσσονος σημασίας διαφοράς που έχει επιλυθεί, δημιουργήθηκε επί τη βάσει εσφαλμένων παραδοχών και είναι πάντως συνήθης στην επιχειρηματική δραστηριότητα όλων των εταιρειών, η οποία, είναι απαράδεκτη, και
επιφυλάσσεται για κάθε δικαίωμά της”.

Διαβάστε ακόμη: