search

ΚΟΣΜΟΣ

Η εταιρεία που κράτησε online τον Ουκρανικό στρατό λανσάρει νέα δορυφορική υπηρεσία με επίκεντρο την εθνική ασφάλεια

Mια νέα κατηγορία διαδικτυακών δορυφορικών υπηρεσιών προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η SpaceX.

starsheild

Mια νέα κατηγορία διαδικτυακών δορυφορικών υπηρεσιών προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της η SpaceX.

Η ιδιωτική διαστημική εταιρεία, η οποία προσφέρει ευρυζωνική σύνδεση υψηλής ταχύτητας μέσω του τεράστιου δορυφορικού της Starlink, αποκάλυψε πρόσφατα ότι εγκαινιάζει ένα έργο που ονομάζεται Starshield για να εξυπηρετεί κυβερνητικές υπηρεσίες.

Η νέα υπηρεσία θα δίνει έμφαση στους πελάτες του τομέα εθνικής ασφάλειας και η είδηση του νέου προϊόντος έρχεται την ίδια χρονιά που η SpaceX βοήθησε τόσο το προσωπικό του στρατού όσο και τους πολίτες να παραμείνουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο στην κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του προΙόντος της SpaceX «το Starshield αξιοποιεί την τεχνολογία Starlink και την ικανότητα εκτόξευσης του SpaceX για να υποστηρίξει τις προσπάθειες εθνικής ασφάλειας».

“Ενώ το Starlink έχει σχεδιαστεί για καταναλωτική και εμπορική χρήση, το Starshield έχει σχεδιαστεί για κρατική χρήση, με αρχική εστίαση σε τρεις τομείς”. Αυτοί οι τρείς τομείς είναι η παρατήρηση της Γης, οι επικοινωνίες και τα φιλοξενούμενα ωφέλιμα φορτία.

Οι δορυφόροι Starshield μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν το ίδιο τερματικό διαδορυφορικών επικοινωνιών λέιζερ που παρουσιάζεται στους δορυφόρους Starlink. Το SpaceX αναφέρεται σε αυτό ως «το μόνο λέιζερ επικοινωνιών που λειτουργεί σε κλίμακα τροχιάς σήμερα».

Επιπλέον, το SpaceX τονίζει ότι το Starshield θα παρέχει υψηλότερη ασφάλεια από την κανονική και θα διαθέτει “πρόσθετη κρυπτογραφική ικανότητα υψηλής ασφάλειας για να φιλοξενεί ταξινομημένα ωφέλιμα φορτία και να επεξεργάζεται δεδομένα με ασφάλεια, ικανοποιώντας τις πιο απαιτητικές κυβερνητικές απαιτήσεις”.

Η νέα σελίδα Starshield του SpaceX παρέχει ελάχιστα στοιχεία σχετικά με τις προδιαγραφές για τους δορυφόρους ή την υπηρεσία Starshield, κάτι που είναι αναμενόμενο για μια εθνική υπηρεσία ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: