Δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν σκεφτεί ακόμα την πιθανότητα να κάνουν μπάνιο μέσα στην καρδιά του χειμώνα, αφού ο καιρός μάς προσφέρει παρατεταμένες Αλκυονίδες μέρες.

Ποια παραλία όμως είναι ιδανική για όσους τολμήσουν να βουτήξουν;

Η παραλία Ήλια στη Βόρεια Εύβοια, μια ήσυχη και καθαρή περιοχή που είναι ιδανική για μια ξεχωριστή χειμερινή απόδραση από την καθημερινότητα.

Στα «συν» αυτής της επιλογής είναι φυσικά το ότι, εάν δεν έχετε ξανακάνει μπάνιο τον χειμώνα, τα ζεστά της νερά θα σας το κάνουν πιο εύκολο.

Αλλά και το ότι βρίσκεται σε μια περιοχή που σάρωσαν οι καταστροφικές πυρκαγιές και είναι μια καλή ευκαιρία για να στηρίξουμε τον τουρισμό των περιοχών αυτών που έχουν πληγεί.

Το μικρό χωριό βρίσκεται 100 χιλιόμετρα από τη Χαλκίδα και ελάχιστοι στην πρωτεύουσα γνωρίζουν.

Εναλλακτική επιλογή, σίγουρη επιτυχία και μπάνιο στη θάλασσα εν μέσω παρατεταμένης καλοκαιρίας με τις φετινές Αλκυονίδες να μας χαρίζουν λιακάδα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Γιατί είναι ζεστά τα νερά στην παραλία;

Στην παραλία των Ηλίων, καταλήγει η πηγή του ομώνυμου παραθαλάσσιου χωριού, που αναβλύζει φρέσκο, πόσιμο και ιαματικό νερό, η θερμοκρασία του οποίου φτάνει μέχρι και τους 60 βαθμούς Κελσίου.

Φυσικά, στη θάλασσα η θερμοκρασία πέφτει, ωστόσο το νερό παραμένει αρκετά ζεστό ακόμα και μέχρι τα τέλη του φθινοπώρου.

Η τοποθεσία είναι ιδανική για ψάρεμα αλλά και για καταδύσεις, καθώς ο πλούσιος βυθός είναι ό,τι πρέπει για τους επίδοξους εξερευνητές.

Διαβάστε ακόμη: