Τρεις φρεγάτες από τη Γαλλία, τύπου Belharra, θα αγοράσει η Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν το radar.gr, στο πλαίσιο της νέας αμυντικής συμφωνίας που αναμένεται να ανακοινώσουν αύριο από το Παρίσι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Άλλωστε το Παρίσι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την αγορά των 6 επιπλέον Rafale.

Η Ελλάδα θα αγοράσει τρεις φρεγάτες από τη Γαλλία

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης αναφέρουν ότι η απόκτηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις των τριών φρεγατών, οι οποίες θεωρούνται το πιο σύγχρονο και αποτελεσματικό όπλο για το Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, αναβαθμίζει εντυπωσιακά την αποτρεπτική ισχύ της χώρας.

Ερωτώμενος σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, απάντησε «ας κάνουμε λίγη υπομονή».

Στο Παρίσι ο Μητσοτάκης

Επιστρέφοντας από τη Νέα Υόρκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ενδιάμεση στάση στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται σήμερα τη γαλλική πρωτεύουσα για τα εγκαίνια της έκθεσης «Παρίσι-Αθήνα: Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας» στο Μουσείο του Λούβρου.

Η έκθεση διοργανώνεται με αφορμή τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στοχεύει στην ανάδειξη των δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Το πρωθυπουργό θα υποδεχθεί στο Λούβρο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Οι δυο ηγέτες θα εγκαινιάσουν από κοινού την έκθεση ενώ στη συνέχεια θα έχουν δείπνο εργασίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Εκεί θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που απασχολεί και τις δυο χώρες. Άλλωστε αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή τους συνάντηση έρχεται σε συνέχεια συχνών συναντήσεων που είχαν το τελευταίο διάστημα.

Πριν λίγες ημέρες ο Πρόεδρος της Γαλλίας ήταν στη Σύνοδο Κορυφής της EUMED στην Αθήνα ενώ υπενθυμίζεται και η συνάντησή τους σε γεύμα που παρέθεσε ο κ. Μακρόν για τους προσκεκλημένους του στη Μασσαλία, στο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης με αφορμή την γαλλική πρωτοβουλία «Μεσόγειος, υποδειγματική θάλασσα έως το 2030», όπου ο πρωθυπουργός απηύθυνε ομιλία.

Στο Παρίσι τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης – Επίκειται αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας