Στο Παρίσι θα μεταβεί την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όπου θα έχει συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρον «μετά την άκρως επιτυχημένη», όπως είπε στο radar στενός του συνεργάτης, παρουσία του στην στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη.

«Ο πρωθυπουργός είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του! Ανέδειξε την προκλητικότητα και την επιθετικότητα της Τουρκίας σε όλες τις διαστάσεις τόσο στην ομιλία του αλλά και στις επαφές που είχε ενώ του δόθηκε η ευκαιρία να συσφίξει τις σχέσεις με την Ομογένεια μας παρά το ατόπημα του αρχιεπισκόπου Αμερικής που όμως θεωρείται λήξαν».



Στο Παρίσι θα συζητήσει με τον Γάλλο πρόεδρο, με τον οποίο υπάρχει και προσωπική σχέση πέραν της διαχρονικής συμμαχίας των δυο χωρών, το ζήτημα των ευρωτουρκικών σχέσεων και των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Παρίσι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο από την αγορά των 6 επιπλέον rafale.

Στο πλαίσιο αυτό και με βάση τα νέα δεδομένα που επιθυμεί να διαδραματίσει η Γαλλία μετά την ακύρωση της αγοράς των υποβρυχίων από την Αυστραλία είναι εξαιρετικά πιθανό να προταθεί εκ νέου η αγορά στην Ελλάδα φρεγατών με ενδιάμεση λύση άλλων πλοίων και με επιπλέον εξοπλισμό. Αγορά που θα δώσει εκ νέου στήριξη στην γαλλική πολεμική βιομηχανία .

Σύμφωνα με πληροφορίες του radar επίκειται και αναβάθμιση της αμυντικής συνεργασίας που έχει συναφθεί μεταξύ των δυο χωρών.