Στη Δυτική Αττική το παρατσούκλι του 33χρονου ήταν από τα πιο γνωστά. Ήταν ο «Μπούκας» με το όνομα και τον ήξεραν όλοι. Για κακή του τύχη όμως τον γνώριζαν και οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αχαρνών καθώς τρεις φορές το μήνα είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα λόγω παλιών δικαστικών αποφάσεων.
Η ανώνυμη καταγγελία για διακίνηση ναρκωτικών, που έγινε πριν από περίπου ένα μήνα, για τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αχαρνών δεν ήταν κάτι καινούργιο. «Βράζει» η Δυτική Αττική από το εμπόριο παράνομων ουσιών και οι τοξικομανείς ξεκινούν από τα… πέρατα της Αττικής για να αγοράσουν την δόση τους. Όταν όμως τους είπαν συγκεκριμένο δρόμο γρήγορα το μυαλό τους πήγε στον γνωστό «Μπούκα».

Τον παρακολουθούσαν

Ξεκίνησαν να παρακολουθούν το σπίτι και τις κινήσεις του. Μαζί του είδαν έναν 20χρονο με τον οποίο ήταν συγγενής. «Διαπίστωσα ότι άνδρες – ένοικοι της οικίας, η οποία διαθέτει κάμερες ασφαλείας – παρακολούθησης επισκέπτονται πολλές φορές την ημέρα το χωράφι απέναντι από την οικία τους, κάτι βγάζουν από τα χόρτα και εν συνέχεια επιβιβάζονται σε ένα μαύρο αυτοκίνητο. Διαπίστωσα ότι μια εκ των καμερών της οικίας βλέπει στο εν λόγω χωράφι ώστε να έχουν πλήρη οπτικό έλεγχο των αποθηκευμένων ναρκωτικών» φέρεται να λέει αστυνομικός που συμμετείχε στην υπόθεση. Στη συνέχεια οι δυο συνεργοί κατευθύνονταν προς τον λόφο της Αυλίζας όπου καθημερινά στήνεται ένα παζάρι με όλων των ειδών ναρκωτικά. Οι τοξικομανείς ήξεραν να πάνε σε ένα δεύτερο σπίτι που διατηρεί στο σημείο ο «Μπούκας» για να αγοράσουν την δόση τους.

Αστυνομικοί της Ασφάλειας Αχαρνών και της ΟΠΚΕ, παρουσία εισαγγελέα, έκαναν έφοδο στο σπίτι του «Μπούκα» ενώ έψαξαν και το απέναντι χωράφι.

Δεν άργησαν να βρουν τα κρυμμένα ναρκωτικά μέσα σε νάιλον σακούλες. Συγκεκριμένα, εντόπισαν 35,2 γραμμάρια ηρωίνης, 15 γραμμάρια κοκαΐνης, 31 ναρκωτικά χάπια και μια ηλεκτρονική ζυγαριά. Ο «Μπούκας» αρνήθηκε ότι τα ναρκωτικά ήταν δικά του αλλά ο 20χρονος το παραδέχτηκε.

Αρνούνται τις πράξεις

Οι δυο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στη δικαιοσύνη. Ο συνήγορος υπεράσπισης του ενός, γνωστός ποινικολόγος Γιάννης Γλύκας,  δήλωσε: «Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες πράξεις έτσι όπως του αποδίδονται. Είναι τοξικομανής. Ανέλαβε από την πρώτη στιγμή την ευθύνη της προμήθειας των ναρκωτικών ουσιών και μάλιστα από την προανακριτική του απολογία. Αυτή η ξεκάθαρη στάση του εκτιμήθηκε από τις αρχές και σε συνδυασμό με το λευκό του ποινικό μητρώο. Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.