Το άσπρο… μαύρο επιχειρούν να παρουσιάσουν τα τουρκικά ΜΜΕ, για το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί Β.Α. της Λέσβου, όταν τουρκική ακταιωρό «έσπρωξε» στα ελληνικά χωρικά ύδατα, τέσσερις βάρκες με αλλοδαπούς. Σύμφωνα μ΄ όσα έχουν γίνει γνωστά, η τουρκική ακταιωρός εισήλθε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και παρενόχλησε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.ΕΛ.ΑΚΤ., πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς σε βάρος του. Για το περιστατικό μάλιστα υπάρχει και οπτικοακουστικό υλικό.

Τα τουρκικά ΜΜΕ από την πλευρά τους, υποστηρίζουν προκλητικά πως οι βάρκες με τους παράνομους μετανάστες «επαναπροωθήθηκαν» από τα τουρκικά χωρικά ύδατα προς τα ελληνικά. «Πλοία της Τουρκικής Ακτοφυλακής εμποδίζουν τα ελληνικά σκάφη να ωθήσουν πρόσφυγες» αναφέρει χαρακτηριστικά ο τίτλος δημοσιεύματος της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Γενί Σαφάκ, προβάλλοντας το ελληνικό βίντεο. «Η Τουρκική ακτοφυλακή παρενέβη στα ελληνικά σκάφη που έβλαψαν τα σκάφη των προσφύγων στο Αιγαίο, προωθώντας τους στα τουρκικά χωρικά ύδατα» σχολιάζει η εφημερίδα.

Όσον αφορά τα γεγονότα, και σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού Λιμενικού Σώματος«πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένες προσπάθειες επικοινωνίας από το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής με την τουρκική ακταιωρό, προκειμένου να παραλάβουν τους επιβαίνοντες της λέμβου, με αρνητικά αποτελέσματα. Η λέμβος με τους αλλοδαπούς, δεν εισήλθε καθόλου στα ελληνικά χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντές της περισυνελέγησαν τελικά από έτερη τουρκική ακταιωρό και ενώ η πρώτη είχε ήδη αποχωρήσει από την εν λόγω θαλάσσια περιοχή».

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.