Το «Χρυσόμαλλον Δέρας» της Ένωσης Εφοπλιστών και διακαής πόθος του πρώην προέδρου κ. Θόδωρου Βενιάμη, κατέστη δυστυχώς ανεκπλήρωτος.

Με επιστολή του προς τα μέλη της Ένωσης, η οποία διέρρευσε επιλεκτικά σε ΜΜΕ, την οποία υπογράφει ο πρώην Πρόεδρος και όχι η κυρία Τραυλού, ενημερώνεται το σώμα των εφοπλιστών ότι το κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος στον Πειραιά, το οποίο προοριζόταν για να καταστεί νέα έδρα της Ένωσης, δεν περιήλθε στην κατοχή του σωματείου των εφοπλιστών αλλά πλειοδότης στην διαδικασία που ακολουθήθηκε από την ΤτΕ αναδείχθηκε κάποιος τρίτος εφοπλιστής, για τον οποίο αφήνονται υπαινιγμοί τόσο για εσωτερική πληροφόρηση (δεν αποτυπώνεται η προσέγγιση αυτή εγγράφως) όσο και για αντιδεοντολογική συμπεριφορά!

Σε επικοινωνία μας με στελέχη της Τράπεζας της Ελλάδος ενημερωθήκαμε ότι πλειοδότης αναδείχθηκε ο εφοπλιστής Μπακολίτσας, ο οποίος ωστόσο είναι και κατασκευαστής καθώς διαθέτει τεχνική εταιρία ενώ εμπλέκεται ενεργά με το real estate!

Οι ίδιοι κύκλοι της ΤτΕ σχολιάζοντας τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας περί «εσωτερικής πληροφόρησης», τόνισαν ότι η απόσταση μεταξύ των δύο προσφορών ήταν πολύ μεγάλη και όχι οριακή, που να δικαιολογεί τέτοιες υπόνοιες, περίπου 1 εκατ. δολάρια καθώς ο Μπακολίτσας υπέβαλε προσφορά της τάξης των 4,2 εκατ. ενώ η Ένωση 3,3 εκατ!

Επιπροσθέτως από την Τράπεζα της Ελλάδος κύκλοι υποστηρίζουν ότι οι ενδιαφερόμενοι είχαν γνώση ότι εύλογο τίμημα θα ήταν πάνω από τα 3,6 εκατ. ευρώ!

Πάντως αξίζει να σημειωθεί και μια άλλη, πολιτική – συνδικαλιστική εκδοχή της υπόθεσης!

Ο εφοπλιστής Μπακολίτσας ήταν υποψήφιος για το ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών το οποίο αναδείχθηκε κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες.

Ο κ. Μπακολίτσας, προφανώς δεν ανήκε στον πυρήνα της νέας εξουσίας της Ένωσης, με αποτέλεσμα μεταξύ 42 υποψηφίων να έρθει 42ος!!!

Ο «Τελευταίος των Εφοπλιστών» σε μια παράφραση του αριστουργήματος του Τζέιμς Φέριμορ Κούπερ «ο Τελευταίος των Μοικανών», φέρεται να πήρε την …εκδίκηση του για την εκλογική «ταπείνωση»! Λέτε;