Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες στην ορεινή – βραχώδη περιοχή στα σύνορα Παλαιού Ψυχικού – Φιλοθέης, στην κορυφή των Τουρκοβουνίων,  όπου η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο σύζυγος της Θόδωρος θα παραθέσουν την προσεχή Πέμπτη 23 Ιουνίου μεγάλη δεξίωση στην έπαυλη τους! Στην ουσία πρόκειται για διπλό πάρτι για να γιορτάσουν αφενός την βάφτιση της δεύτερης εγγονής τους, κόρης του γιου τους Παναγιώτη Αγγελόπουλου και της συζύγου του Έλλης Παπαδιαμάντη που γεννήθηκε το 2019, ωστόσο η πανδημία δεν έδωσε περιθώριο να πραγματοποιηθεί το μυστήριο!

Αφετέρου για να εορταστεί η νίκη επί του Κέκροπα στον Άρειο Πάγο, που αφορά την περίφημη και διαφιλονικούμενη επί 30 χρόνια έκταση των 300 στρεμμάτων, η οποία σχεδόν συνορεύει με τα ακίνητα της Γιάννας… Υποθέτω ότι τις σχετικές σαμπάνιες θα ανοίξει ο φίλος μου Μιχάλης Δημητρακόπουλος, που συνέβαλε τα μέγιστα, με κάθε τρόπο για να επιτευχθεί ο «ιερός σκοπός»!

Επί τη ευκαιρία, ελπίζω να έχει ειδοποιηθεί η Πυροσβεστική, γιατί την τελευταία φορά που πραγματοποιήθηκε τόσο μεγάλο πάρτι από την Γιάννα και το σύζυγο της, με καλεσμένη όλη την Αθήνα, την εποχή του 2004 και του Κώστα Καραμανλή, πήγε να καεί όλη η Φιλοθέη από τα πυροτεχνήματα που έπεσαν πάνω στα δέντρα… Τις μάνικες έτοιμες λοιπόν, τις μάνικες….

Η διπλή βάφτιση στη Μύκονο του Δημήτρη Θεοδωρίδη και της Δούκισσας Νομικού!

Βαφτίσια και μάλιστα διπλά, όπως μαθαίνω είχαμε και στη Μύκονο για την οικογένεια Κόκκαλη, όπου όπως με πληροφορούν καλά ενημερωμένες πηγές, ο καλός μου φίλος Δημήτρης Θεοδωρίδης, αντιπρόεδρος και μέτοχος της Ιντρακάτ και η σύζυγος του Δούκισσα Νομικού βάφτισαν τα 2 τους παιδιά, τον Σάββα και την Αναστασία, υπό άκρα μυστικότητα! Το μυστήριο της βάπτισης, όπως ακριβώς και στην περίπτωση της εγγονής της Γιάννας Αγγελοπούλου, πραγματοποιήθηκε τώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοιού που δεν είχε επιτρέψει να γίνει το μυστήριο!
Η στήλη στέλνει την αγάπη της και τις ευχές της στον Δημήτρη και την Δούκισσα!

Οι Μπάκοκαυμενάκηδες τα καλά παιδιά και άξια παλληκάρια, ψάχνουν ντηλ στις Κατασκευές και την Ενέργεια!

Δεν ξέρω γιατί, αλλά ενώ σας έγραφα για τα βαφτίσια της Γιάννας στα Τουρκοβούνια (και το πάρτι για τη νίκη επί του Κέκροπα) και του Δ. Θεοδωρίδη στη Μύκονο, ήρθαν στο μυαλό μου οι περίφημοι Μπακοκαυμενάκηδες! Για τους οποίους οι φήμες λένε πως μετά το ενδιαφέρον τους για να μπουν στα Media, τώρα βολιδοσκοπούν τον χώρο των Κατασκευών και της Ενέργειας!

Προφανώς τους μπήκε …το μικρόβιο λόγω της πρότερης ενασχόλησης με τον Ελλάκτωρα από όπου κονόμησαν (μαζί με τον πρωταγωνιστή της στήλης Εξάρχου) γύρω στα 60-65 εκατομμύρια ευρώ! Και όπως αντιλαμβάνομαι εξετάζουν την επανάληψη ενός αντίστοιχου «μεγάλου κόλπου»! Τώρα, τι ψάχνουν ή τι συζητάνε δεν γνωρίζω!

Αυτό που ξέρω μόνο να πω είναι ότι τα εναπομείναντα φιλέτα στις κατασκευές και την ενέργεια στην πιάτσα, είναι πλέον λίγα, πολύ λίγα, για τα οποία ως γνωστόν υπάρχουν και άλλοι ενδιαφερόμενοι, κυρίως από το εξωτερικό!

Οπότε θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη! Όχι όπως στους τηλεοπτικούς σταθμούς Kontra και Action 24 όπου αφού μοίρασαν υποσχέσεις, έκαναν ελέγχους και διαπραγματεύσεις και μετά εξαφανίστηκαν …

Συναγερμός στην Ευρώπη λόγω μείωσης από τη Ρωσία και την Gazprom της ροής φυσικού αερίου!

***Συναγερμό έχει σημάνει στην Ευρώπη, η σταδιακή μείωση από τη Ρωσία και την Gazprom της ροής φυσικού αερίου, σχεδόν προς όλες τις χώρες με τις στρόφιγγες σιγά-σιγά να κλείνουν και να θέτουν σε σκληρή δοκιμασία, καλοκαιριάτικα, επιχειρήσεις, βιομηχανίες, υπηρεσίες και νοικοκυριά. Στην Ιταλία η μείωση παροχής φυσικού αερίου έφτασε το 50% και τις επόμενες ημέρες, αν κρίνει κανείς από την μέχρι τώρα πορεία, είναι πιθανό να αυξηθεί, δημιουργώντας ασφυκτικές πιέσεις στη γεονική χώρα. Αυτή την εβδομάδα, ίσως και σήμερα αν η μείωση βαίνει συνεχώς αυξανόμενη, θα συνεδριάσει η κυβέρνηση, για να αποφασίσει αν πρέπει να κηρυχθεί κατάσταση συναγερμού για την ενέργεια!

*** Προσέξτε: Με απλά λόγια, θα ζητηθεί από τις βιομηχανίες που θέλουν να μειώσουν την κατανάλωση φυσικού αερίου, να αυξήσουν προσωρινά την ενέργεια από τη χρήση άνθρακα. Όπερ σημαίνει ότι θα επαναλειτουργήσουν λιγνιτικές μονάδες. Ευτυχώς, βέβαια που υπάρχει και η Αλγερία, από την οποία εισάγονται πλέον πολύ μεγάλες ποσότητες φυσικού αερίου, περίπου διπλάσιες από τις τωρινές από τη Ρωσία.

*** Ο Ντράγκι, είναι βέβαιο ότι θα επαναφέρει επιτακτικότερα πλέον το θέμα της ανώτατης τιμής του φυσικού αερίου στην επικείμενη κρίσιμη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής, με κύριο στόχο και τον περιορισμό της ξέφρενης πορείας του πληθωρισμού σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

*** Δεν ξέρω αν η πληροφορία που έφτασε στα αυτιά μου, αληθεύει. Ελπίζω πως όχι. Γιατί αν η δική μας Ρεβυθούσα έχει αρχίσει να βλέπει “κατώτερη στάθμη”, τότε μας περιμένουν δύσκολες ημέρες…

Τα τρελά κέρδη του Α’ τριμήνου για τις εταιρείες πετρελαιοειδών

*** Όλα καλά, πολύ καλά, οι εταιρείες πετρελαιοειδών στην Ελλάδα, εμφάνισαν τρελά κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022. Θέτω, όμως, ένα ερώτημα που δεν είναι μόνο δικό μου, τουναντίον αρχίζουν πλέον και το θέτουν όλοι όσοι βλέπουν τις τιμές της βενζίνης να έχουν πάει στο θεό. Αλήθεια, οι εταιρείες αυτές, είναι άμοιρες ευθυνών για την απογείωση των τιμών των καυσίμων; Είναι δυνατόν, τον Γενάρη για παράδειγμα, να έχει κλείσει ένα διυλιστήριο, τιμή που να έχει σχέση με τις σημερινές; Γιατί, τα πρατήρια σήμερα πουλάνε τα καύσιμα που έχουν προμηθευτεί με συμβόλαια οι εταιρείες τουλάχιστον τρεις μήνες πίσω! Και μη μου πείτε ότι κάνω λάθος.

*** Και εκείνη η επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης στα δύο διυλιστήρια της χώρας προ μικρού χρονικού διαστήματος, για ποιο λόγο έγινε; Και έφερε κάποιο αποτέλεσμα; Προφανώς, αυτά είναι… ψιλά γράμματα, για τον φιλομαθή και λάτρη των Αρχαίων κ. Γεωργιάδη. Τα αποτελέσματα είναι ολοφάνερα και καταστροφικά για την τσέπη κάθε ιδιοκτήτη αυτοκινήτου, που συν τοις άλλοις, οδηγεί τα κόστη μεταφοράς προϊόντων σε πρωτοφανή επίπεδα, παίζοντας σοβαρό ρόλο στις εκτίναξη των τιμών στο ράφι.

*** Παρεπιμπτόντως, δεν είναι οι έλληνες εφοπλιστές, αυτοί οι οποίοι μεταφέρουν το ρωσικό πετρέλαιο σε διάφορες χώρες και πελάτες της Μόσχας; Συνεπώς, δεν θα έπρεπε η Ελλάδα να έχει φθηνότερα καύσιμα; Αλλά, τι λέω, αφού το χρήμα δεν έχει χρώμα, όχι μόνο…εφοπλιστικό, αλλά ούτε καν πατριωτικό

Η διαμάχη Γεωργιάδη – Λιανού για τα μάτια της Χαρίκλειας, η Επ. Ανταγωνισμού και οι έλεγχοι στις τράπεζες που σκεπάστηκαν

*** Αυτή η υπόθεση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού και την διαμάχη (sic) σε δημόσια θέα του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου της Ιωάννη Λιανού, για τα μάτια της Χαρίκλειας Νικολοπούλου, μπορεί προς το παρόν να σκεπάστηκε, αλλά να είστε σίγουροι, δεν τελείωσε.

*** Ερώτημα πρώτο. Πως ακριβώς θα συνεργαστούν δύο άνθρωποι, που ο ένας δεν εκτιμάει τον άλλο και μάλιστα σε μία τέτοια καίρια θέση; Αυτό το σκέφτηκε ο αγαπητός μας υπουργός ή δεν τον ενδιαφέρει;; Ή, μήπως, θέλει να εξωθήσει τον Λιανό σε παραίτηση και να αναρριχηθεί η κ. Νικολοπούλου στη θέση του;

*** Ερώτημα δεύτερο. Εκείνη η έρευνα για τις χρεώσεις των τραπεζών, που αρχικά προκάλεσε πάταγο, βρίσκεται ακόμα στα συρτάρια της κ. Αντιπροέδρου, την ανέλαβε κάποιο άλλο στέλεχος, την έχει ο Λιανός; Και γιατί δεν την κάνουν…λιανώματα, όπως λένε και στο χωριό μου;

*** Αληθεύει ότι στην εν λόγω κυρία, ασκήθηκαν μεγάλες πιέσεις από τραπεζικούς κύκλους, ώστε να μην υπάρξει ουσιαστικά ποτέ πόρισμα ή στην καλύτερη περίπτωση να βγει ένα πόρισμα-σούπα, απαλλακτικό κατ΄ουσίαν για τις καλές μας τράπεζες; Αν όχι, γιατί υπάρχει τέτοια ανεπίτρεπτη καθυστέρηση, για μία υπόθεση, που δεν ήταν δα και τόσο δύσκολο να ερευνηθεί, με δεδομένο ότι κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι; Μήπως αυτό ακριβώς ήταν το επίμαχο αποδεικτικό υλικό, που στοιχειοθετούσε την απαράδεκτη και καταχρηστική πολιτική χρεώσεων των τραπεζών, συνιστώντας και την κατηγορία της εναρμονισμένης πρακτικής, δηλαδή την ύπαρξη καρτέλ στον τραπεζικό τομέα;

Το μείζον ζήτημα ελέγχου από την Επ. Ανταγωνισμού (εκτός των Τραπεζών) και τις Τηλεπικοινωνίες!

*** Υπάρχει, όμως και ένα ακόμα ερώτημα. Που απευθύνεται προς τον κ. Γεωργιάδη. Αλήθεια, γιατί τέτοια αντίδραση στην πρόταση Λιανού, να ελέγχει η Επιτροπή και το χώρο των τηλεπικοινωνιών (όπου γίνεται μεγάλο…πανηγύρι, σας πληροφορώ – περισσότερα πολύ σύντομα), μόνη της ή σε συνεργασία με άλλες αρχές;

*** Και ένα τελευταίο ερώτημα και απορία μαζί. Η κ. Νικολοπούλου, δε νιώθει μειωμένη από την κρίση του επικεφαλής της, ότι δεν έχει τις ικανότητες που χρειάζονται για μία τέτοια θέση, η οποία κρίση έγινε παγκοίνως στο πανελλήνιο ή νοιωθει προστατευόμενη του κ. Γεωργιάδη και… δικαιωμένη που πέρασε του υπουργού της και όχι του προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού;

*** Και για αυτή την υπόθεση και για άλλες της ίδιας επιτροπής, θα ασχοληθώ προσεχώς, γιατί κάποια πράγματα δεν πάνε καλά και άλλα “φωνάζουν” από μακριά.

Σούπερ μάρκετ και τράπεζες προετοιμάζονται για να εφαρμόσουν από την 1η Ιουλίου την ψηφιακή κάρτα εργασίας

***Μέχρι το τέλος του έτους θα ενταχθούν και επιχειρήσεις άλλων κλάδων,όπως οι βιομηχανικές, οι ασφαλιστικές, οι ΔΕΚΟ κλπ, ενώ εστίαση και τουρισμός θα ενταχθούν από το ερχόμενο καλοκαίρι.Έναρξη όσο και λήξη εργασίας θα δηλώνονται, με μια απλή εφαρμογή στο κινητό, στην ΕΡΓΑΝΗ. Αλλά, όχι μόνο. Θα καταγράφονται και υπερωρίες, υπερεργασία, βάρδιες, τηλεργασία, ρεπό και άδειες.

*** Έχουμε, όμως κάποια προβλήματα, ειδικά στις τράπεζες, οι οποίες έχουν θέσει στην ηγεσία του υπουργείου διάφορα «τεχνικά θέματα» που περιορίζουν την πλήρη εφαρμογή του μέτρου, ειδικά το πρώτο διάστημα. Εκτιμούν ότι ένα ποσοστό της τάξης του 8% – 10% του προσωπικού τους θα μείνει εκτός του μέτρου της ψηφιακής κάρτας, κυρίως ανώτερα και ανώτατα στελέχη με ελεύθερο ωράριο και υψηλές αποδοχές και τα οποία συνήθως εργάζονται εκτός γραφείου. Σημειώστε ότι στις εξαιρέσεις ανήκουν και οι τηλεργαζόμενοι και ότι η κάρτα αφορά μόνο το προσωπικό των καταστημάτων και όχι των κεντρικών υπηρεσιών.

Ο συνδυασμός δανείου και επιχορήγησης!

*** Καθαρά και ξάστερα. Η κυβέρνηση, δια των αρμοδίων υπουργών της παροτρύνει τις επιχειρήσεις να περιλαμβάνουν στα επενδυτικά τους σχέδια που θα υποβάλλουν, συνδυασμό δανείου και επιχορήγησης, δηλαδή να ακουμπά το σχέδιο και στον Αναπτυξιακό νόμο και στο Ταμείο Ανάκαμψης. Ουσιαστικά, τους λέει “πάρτε τώρα δάνειο με χαμηλό επιτόκιο (0,35%!), γιατί το επόμενο θα… καίει”.

*** Μέχρι τώρα, πάντως έχουν υποβληθεί 613 σχέδια, με αντίστοιχες επενδυτικές προτάσεις, αριθμός όχι ιδιαίτερα ικανοποιητικός, που από ότι μαθαίνω προβληματίσει και την Κομισιόν, γιατί φοβάται ότι δεν θα υπάρξει διάχυση κονδυλίων και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το αναμενόμενο, πολύ περισσότερο που η πρώτη περίοδος συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο, που ήδη διανύουμε, ατύπως μεν, αλλά ουσιαστικά δε

*** Αυτά και για σήμερα, την καλημέρα. Να έχετε υγεία και να φροντίζετε για αυτή!