Όταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέλαβε την εξουσία, βρήκε την ΔΕΗ σε θέση κατάρρευσης!

Απαξιωμένη, ισοπεδωμένη οικονομικά, που δανειζόταν με επιτόκιο 18% και έτοιμη για κατακερματισμό όπως επιδίωκαν τα διαπλεκόμενα συμφέροντα του χώρου που αποσκοπούσαν να υφαρπάξουν αντί πινακίου φακής τα πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία!

Στα χέρια των Σταθάκηδων, των Σκουρλέτηδων και των Παναγιωτάκηδων η ΔΕΗ μετατράπηκε σε άντρο κομματόσκυλων όπου κουμάντο έκαναν οι …συνδικάλες, οι κάθε λογής Φωτόπουλοι των bonus, των υψηλών αμοιβών,  των ταξιδιών, με τις πολυτελείς βίλες και την χλιδάτη ζωή, που σε επίδειξη δύναμης δεν δίσταζαν να κατεβάζουν τους διακόπτες, όπως άλλωστε προτίθενται να πράξουν στις 19 του μηνός, ως ένδειξη αντίθεσης απέναντι στο …ξεπούλημα της ΔΕΗ!

Όλη αυτή η ιστορία βέβαια, με το δήθεν ξεπούλημα, την ώρα που η ΔΕΗ στην κυριολεξία εξυγιαίνεται, αντλεί τσάμπα κεφάλαια και αναπτύσσεται, έρχεται να καταδείξει ότι δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ηγέτης του Αλ. Τσίπρας αδυνατούν να ακολουθήσουν τις λογικές των αγορών, της ελεύθερης οικονομίας και του εκσυγχρονισμού, εγκλωβισμένοι στενά σε άκρατους λαϊκισμούς, εμμονές, παλαιοκομματικές αντιλήψεις και παθογένειες!

Εσχάτως, μας προέκυψαν και τα σενάρια συνωμοσίας!!!

Καθώς ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το βήμα της βουλής, «φωτογράφησε» τον … «νέο εθνικό παίκτη» στην ενέργεια, για χάρη του οποίου γίνεται η αύξηση κεφαλαίου, προκειμένου σε δεύτερη χρονική στιγμή να απορροφηθεί διά συγχωνεύσεως με την ΔΕΗ και να πάρει εμμέσως τον έλεγχο της επιχείρησης!

Μια επανάληψη δηλαδή του σεναρίου Κόκκαλη- ΟΤΕ, την εποχή Σημίτη και επί παντοκρατορίας του «εθνικού προμηθευτή», σενάριο που είχε πέσει στο τραπέζι ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε!

Βεβαίως αυτά στις μέρες μας δεν γίνονται ούτε στα …παραμύθια!

Και ουδόλως σχετίζεται η αύξηση κεφαλαίου με τις ιστορίες συνωμοσίας που εξυφαίνουν στο μυαλό τους και  διαρρέουν επιχειρηματικά κέντρα στενά συνδεδεμένα, διαχρονικά, με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ…