MΑΡΙΝΑΚΗΣ/ΚΟΒΑΣΕΒΙΤΣ/ΑΛΒΕΣ: H άμεση αντίδραση του Βαγγέλη Μαρινάκη στην ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό, στο -9 από την κορυφή και στην εσωστρέφεια που έχει προκύψει στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, ήταν η επιστροφή του Κοβάσεβιτς σε ρόλο αθλητικού διευθυντή. Καλή επιλογή, στην λογική να αποκατασταθεί η εσωτερική ιεραρχία στον Οργανισμό που έχει χαθεί ουσιαστικά μετά τις αποχωρήσεις Σουλούκου και Μοντεστό. Για τους γνώστες ο Κοβάσεβιτς εκτός από τις δυο προηγούμενες θητείες του στον Ολυμπιακό, μια ως τεχνικός διευθυντής και μια ως τεχνικός σύμβουλος του Μαρινάκη (ο Σέρβος ήταν αυτός που του είχε προτείνει τον Όσκαρ Γκαρθία για προπονητή), βρισκόταν πάντα κοντά στο κλαμπ και τον ιδιοκτήτη. Λειτουργούσε σαν στρατιώτης του Ολυμπιακού αφού ποτέ δεν έκοψε τις επαφές ενώ όπου και οπότε μπορούσε/του ζητήθηκε βοηθούσε!! Ο Ντάρκο έχει “υπηρετήσει” τον Ολυμπιακό από κάθε πόστο, έγινε οπαδός του, γνωρίζει πολύ καλά το μέγεθος/τις απαιτήσεις/το συναίσθημα του συγκεκριμένου κλαμπ. Είναι προσωπικότητα και με ειδικό βάρος και κυρίως έμπιστος και έντιμος. Επίσης, είναι κοινής αποδοχής, έχει δέσιμο με τον κόσμο, διαθέτει το know-how της θέσης και της ποδοσφαιρικής πιάτσας, μπορεί να σταθεί στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, που τα γνωρίζει πολύ καλά…
ΤΡΕΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ: Ο Κοβάσεβιτς όμως είναι και ο 3ος αθλητικός διευθυντής μέσα σε 7 μήνες! Το φύγε εσύ, έλα εσύ καλά κρατεί στον Ολυμπιακό, σε όλα τα επίπεδα : παικτών/προπονητών/ διευθυντών. Ο Άλβες ουσιαστικά είχε τελειώσει με απόφαση Μαρινάκη από τον Γενάρη, απλά κρατούσαν την απόλυσή του στο… συρτάρι μέχρι να τελειώσει το χειμερινό παζάρι, να ολοκληρωθεί το πάρε δώσε και να κλείσει τουλάχιστον ένα δίμηνο. Σύμφωνα με την δική μας πληροφόρηση υπήρξε συγκεκριμένο περιστατικό που έκανε έξαλλο τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού κι αποτέλεσε το λάθος που κόστισε την θέση στον Άλβες!! Όχι πως δεν υπήρχαν κι άλλα παράπονα για αυτόν…Τέτοιες πράξεις από πλευράς αφεντικού συνιστούν κι ένα είδος αυτοκριτικής για τις λανθασμένες επιλογές. Το έκανε με τον Κορδόν, των 100.000 τον μήνα , το έκανε ο Μαρινάκης και με τον Άλβες, έναν πολύ πιο φθηνό και με λιγότερες παραστάσεις Πορτογάλο τεχνικό διευθυντή, Το μεγάλο πρόβλημα στον Ολυμπιακό όμως, ήταν και είναι όχι η έλλειψη παικτών – προπονητών – στελεχών αλλά ότι δεν στεριώνουν. Οι τελευταίοι ήταν οι Μαρτίνς – Σουλούκου – Μοντεστό.
Μια ομάδα όμως, χρειάζεται χρόνο για να κτιστεί και ένας Οργανισμός για να υποστηρίξει την ομάδα χρειάζεται σταθερότητα/σοβαρότητα. Πόσο μάλλον όταν πλέον και οι 3 ανταγωνιστές του διαθέτουν καλύτερες ή ισάξιες ομάδες/είναι σε καλύτερο επίπεδο απο πλευράς δουλειάς-εκπαίδευσης-σταθερότητας-μακροχρόνιου πλάνου. Στον Οργανισμό Ολυμπιακός βεβαίως αρνούνται να χαρίσουν πρωτάθλημα στους αντίπαλους αλλά όπως φαίνεται δεν έχουν υπομονή και αρνούνται και να αποδεχθούν οτι δεν έχουν ομάδα (καλούς παίκτες έχουν) ικανή να πάρει αυτή την εποχή τίτλους. Το να διαθέτεις τέσσερις, πέντε καλούς παίκτες και να κάνεις 8 μεταγραφές τον Ιανουάριο δεν θα σε οδηγήσει ξανά στο πρωτάθλημα, όταν έχεις ακυρώσει τον θεσμό του προπονητή, που κανονικά είναι το άλφα και το ωμέγα (βλέπε Λουτσέσκου & Αλμέιδα). Γιατί τον κρίνουν από τα αποτελέσματα αφού στον Ολυμπιακό απαγορεύονται οι ήττες. Κάπως έτσι ο προπονητής στον Ολυμπιακό της τελευταίας 2ετίας -πλέον και οι τεχνικοί διευθυντές που τους επιλέγουν – είναι αναλώσιμοι, αλλάζοντας κατά μέσο όρο προπονητή ανά τρίμηνο τους τελευταίους 19 μήνες(συνολικά 6).
ΚΡΙΣΤΙΑΝ/ΝΤΑΡΚΟ: Η πρώτη σημαντική αποστολή του Κοβάσεβιτς μαζί με τον Καρεμπέ αφού αυτοί οι δυο βγαίνουν πλέον μπροστά (ο Γάλλος που συμπλήρωσε 11 χρόνια στο κλαμπ λόγω των Πορτογάλων τελευταία ήταν ανενεργός), είναι να κάνουν ομάδα/γκρούπ τον Ολυμπιακό. Θα πρέπει να… φτιάξουν τα αποδυτήρια, που δεν είναι και καλά. Ασφαλώς και δεν θα είναι εύκολο, να κάνουν ό,τι δεν μπόρεσαν από το ξεκίνημα της σεζόν οι Κορδόν-Μαρτίνεθ και μετά οι Άλβες-Καρβαλιάλ. Και οι δύο βέβαια γνωρίζουν άριστα από Ρέντη κι Ολυμπιακό, έχουν παίξει μπάλα στο κορυφαίο επίπεδο, κατά συνέπεια έχουν και αντίστοιχες παραστάσεις. Και οι δύο είναι αυθεντικοί ποδοσφαιράνθρωποι, στους οποίους ο Μαρινάκης έχει μεγάλη εμπιστοσύνη.
Από εκεί και πέρα οι Κοβάσεβιτς/Καρεμπέ κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, θα πρέπει να αποφασίσουν για το θέμα του προπονητή. Προς το παρόν ο Καρβαλιάλ μένει και η πρώτη δήλωση του Κοβάσεβιτς σε σερβικά ΜΜΕ ήταν : “ο Ολυμπιακός έχει προπονητή”. Κακά τα ψέματα μόνο τα αποτελέσματα μπορούν να αποτελέσουν τον καλύτερο σύμμαχο του Καρβαλιάλ στο προσεχές διάστημα, όπου υπάρχουν οι δυο ευρωπαϊκές αναμετρήσεις με Φερεντσβάρος αλλά και η επίσκεψη στην Τούμπα (θυμίζω πως ο Ολυμπιακός παραμένει χωρίς νίκη σε ντέρμπι στην τρέχουσα σεζόν). Ο Καρβαλιάλ αποτέλεσε εισήγηση Άλβες στον Ολυμπιακό, αν και ήταν ένας από τους τέσσερις Πορτογάλους προπονητές που είχε προτείνει στον ιδιοκτήτη ο πρώην αθλητικός του διευθυντής. Ουσιαστικά και για Άλβες και για Καρβαλιάλ μέτρησε/ πέρασε η γνώμη του Ζόρζε Μέντες!
ΡΑΝΤΟΝΙΤΣ: Όπως αποκαλύπτεται πλέον στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού την σχεδόν σίγουρη μεταγραφή του διεθνή Σέρβου εξτρέμ “χάλασε” ο Καρβαλιάλ! Για να … αποκτηθεί μετά εξτρεμ και να έρθει ο Πορτογάλος Καμπράλ, δανεικός από την Σπόρτνιγκ και με οψιόν αγοράς 3.000.000. Επίσης δεξιοπόδαρος που παίζει αριστερό εξτρέμ όπως ο Ράντονιτς! Ο Καρβαλιάλ διατύπωσε πολλές ενστάσεις για τον Ράντονιτς, που τελικά βρέθηκε στην Μαγιόρκα. Με τον Ντάρκο Κοβάσεβιτς πριν ακόμη αναλάβει αθλητικός διευθυντής στον Ολυμπιακό να τρέχει την μεταγραφική υπόθεση Ράντονιτς για τους ερυθρόλευκους, που θα γινόταν αν δεν ήταν οι Καρβαλιάλ, Άλβες.
ΓΕΡΕΜΕΓΕΦ: Σε συνολικά 9 τελικές, οι 8 στην εστία, έχει βρει στόχο/σκοράρει στις 5!! Τρομερό στατιστικό! Και δεν έχει κάνει καν 300′ συμμετοχές και δεν έχει εκτελέσει πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Ο Σουηδός είναι ο κορυφαίος του πρωταθλήματος στην κατηγορία exgoals. Και να σκεφθεί κανείς πως απογοητευμένος από την διαχείριση Γιοβάνοβιτς ήταν έτοιμος να μετακομίσει τον Γενάρη στην Κύπρο για λογαριασμό της Ομόνοιας. Ο ατζέντης του, ο πρώην εξτρέμ του Άρη, Λάρσον, είχε συμφωνήσει με τον συμπατριώτη του τεχνικό διευθυντή του κυπριακού κλαμπ (παρεμπιπτόντως απολύθηκε πριν από λίγες ημέρες)αλλά τα γκολ του στον Βόλο τον κράτησαν στο τριφύλλι! Ο Σουηδός δεν έχει το αγωνιστικό εύρος του Φώτη Ιωαννίδη, δεν μπορεί να κάνει την δουλειά εκτός περιοχής του Έλληνα αλλά έχει την κίνηση για την μια επαφή και την εκτέλεση στην περιοχή. Εκεί είναι καλύτερος και του Ιωαννίδη και του Σπόραρ, για αυτό κι απαραίτητος στο ρόστερ του ΠΑΟ ακόμη και ως τρίτος ιεραρχικά στραικερ.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΟΥΣΗΣ: Πρώτα διέγραψε στο ινστα όλα τα ποσταρισματά του για τον ΟΦΗ, για να ακολουθήσει και ο γιός του με την ίδια κίνηση. Και στα καπάκια πόσταρε – πολύ πικραμένο, αρκετά προφητικό και λίγο…απειλητικό – το… “δεν ξέρεις τι έχεις μέχρι αυτό να χαθεί”!!! Ο ιδιοκτήτης τελευταία έχει δεχτεί πολύ μεγάλη κριτική από τον κόσμο του ΟΦΗ, με την ομάδα όντως να παραπαίει και πάει φουλ να μπλέξει με τον υποβιβασμό υπό τις οδηγίες του Πεπ Μελ. Κάποιοι μάλιστα λένε πως ήταν πρόωρη η απόλυση Νταμπράουσκας κι άλλοι πως ήταν λάθος που δεν τον αντικατέστησε με τον Αναστασίου και πήγε στον κορεσμένο Ισπανό τεχνικό που δεν είχε ιδέα από… Super League. Και τώρα τι γίνεται; Πάντως το οικογενειακό περιβάλλον του Μπούση τον πιέζει να αποχωρήσει ενώ ποτέ δεν τηρήθηκαν αυτά που του είχαν υποσχεθεί (εξώ-ποδοσφαιρικά, για επενδύσεις στο Ηράκλειο) προκειμένου να μπει στον ΟΦΗ και να ρίξει χρήματα.
ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑ: Ως ελεύθερος προτεινόταν σχεδόν από τον Οκτώβριο σε όλη την Ευρώπη. Δείγμα πως είχε αποφασίσει να αποχωρήσει το ερχόμενο καλοκαίρι και δεν έπαιζε σοβαρά θέμα ανανέωσης με τον Ολυμπιακό. Οι ομάδες που ανταποκρίθηκαν και τον ήθελαν ως ελεύθερο το καλοκαίρι ή τον αποδέσμευε τον Γενάρη ο Ολυμπιακός (χωρίς να πληρώσουν δηλαδή transfer fee) ήταν από τη Τουρκία και την Ισπανία, όχι από Γαλλία ( η πρόταση της Λυών ήταν…μπαγιάτικη, από το περασμένο καλοκαίρι). Τράμπζονσπορ/Φενέρ και Χετάφε/Σεβίλλη ήταν το καρέ των κλαμπ που του έκαναν προτάσεις για την επόμενη σεζόν, ξεκαθαρίζοντας πως τώρα δεν μπαίνουν σε διαδικασία αγοράς του, για οποιοδήποτε ποσό άνω του 1.500.000 ευρώ. Αν βέβαια η πλευρά του Καμαρά μπορούσε να απελευθερωθεί από τον Ολυμπιακό στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο το… έβλεπαν/ξανασυζητούσαν. Η Χετάφε προορίζει τον Καμαρά για αντι-Μαξίμοβιτς για αυτό του προσφέρει το 1.600.000 ετησίως για 3 χρόνια, ακριβώς αυτά που έδινε και στον Σέρβο για να ανανεώσει αλλά αυτός επέλεξε τον Παναθηναϊκό. Στην ελληνό – ισπανική πιάτσα agents υπάρχει η πεποίθηση πώς ήδη έχουν συμφωνήσει Χετάφε – Μαντί Καμαρά. Ηια αυτό ακριβώς τον λόγο ο Μαντί δεν αγχώνεται που θα μείνει σχεδόν μισή σεζόν εκτός Ολυμπιακού.