ΚΑΡΜΟ: Πρώτον, είναι πουλέν του κόουτς Καρβαλιάλ, από την εποχή της Μπράγκα. Δεύτερον, ατζέντης του είναι ο Γκονσάλβες, που έφερε και τον Αντρέ Όρτα στους ερυθρόλευκους, με τον Πορτογάλο να έχει μετά από καιρό ξαναζεστάνει τις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό. Και τρίτον, ο Ολυμπιακός έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη με την Νότιγχαμ, τον Βαγγέλη Μαρινάκη, κι αυτό είναι… κίνητρο για τον διεθνή Πορτογάλο στόπερ που ονειρεύεται την Πρέμιερ Λιγκ. Αυτοί είναι οι τρεις βασικοί λόγοι και που ο Κάρμο δέχτηκε να έρθει στην Ελλάδα για τον Ολυμπιακό αλλά και που η Πόρτο ενέδωσε τελικά στον δανεισμό του Κάρμο, ξεχνώντας τις 700.000 ευρώ που απαιτούσε σαν loan fee («συμβιβάστηκε» με 250 χιλιάρικα κι άλλα τόσα σαν bonus εφόσον οι ερυθρόλευκοι βγουν πρωταθλητές)! Βέβαια ανέβασε και την οψιόν αγοράς του από τα 15 στα 18.000.000. Γνωρίζοντας πως αυτή δεν θα ενεργοποιηθεί ποτέ, αλλά θα αποτελεί μια… βάση για την όποια επαναδιαπραγμάτευση της οψιόν. Γάτοι οι Πορτογάλοι…

ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ/ΠΟΡΟΖΟ: Και για τους δυο λέγονται πολλά, για διαφορετικούς λόγους. Να … βοηθήσουμε , λοιπόν, και για τις δύο περιπτώσεις. Για τις net ετήσιες αποδοχές του Σέρβου μέσου στον Παναθηναϊκό (έχει υπογράψει και μένει να φανεί αν θα ενσωματωθεί Ιούνιο ή τώρα) πρέπει να υπολογιστεί και το sign bonus που θα του καταβληθεί, το οποίο αν σπαστεί σε τρείς δόσεις (παρότι θα προπληρωθεί), τις ανεβάζει στο 1.830.000 ευρώ τον χρόνο!!! Όσον αφορά στο μέλλον του Εκουαδοριανού στόπερ στους ερυθρόλευκους, έχει πλέον πολύ κοντινή ημερομηνία λήξης. Η άφιξη τριών στόπερ ( Κάρμο, Γκαστόν Ερνάντεζ, Αμπέι) σε συνδυασμό με το ότι ο Πορόζο καταλαμβάνει θέση ξένου και ενώ ο νεοαποκτηθέντας Ερνάντεζ δεν έχει κοινοτικό διαβατήριο ( λένε πως θα αποκτήσει μέχρι το καλοκαίρι), αλλά και ότι καλύπτει την 7η θέση δανεικού (Κάρμο, Ρίτσαρντς, Αλεξανδρόπουλος, Όρτα, Ναβάρο, Ποντένσε οι υπόλοιποι έξι) οδηγεί με βεβαιότητα στη διακοπή του δανεισμού του από την Τρουά! Είτε για να αδειάσει μια προκειμένου να αποκτηθεί κι άλλος δανεικός, είτε γιατί πλέον περισσεύει, αποτέλεσε επιλογή Κορδόν και δεν έχει… ξετρελάνει κανέναν!

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Με τις μεταγραφές που έχουν ανακοινωθεί και με αυτές που είναι κλεισμένες και θα ανακοινωθούν, έφτασαν ήδη τον αριθμό επτά (7) μέσα στον Γενάρη. Έχουμε και λέμε : τρείς στόπερ (Κάρμο, Ερνάντεζ, Αμπέι), δυο χαφ (Τσικίνιο, Όρτα), ένας εξτρέμ (Ζέλσον Μαρτίνς) και ένας φορ (Ναβάρο)!! Από εκεί και πέρα εύκολα, όπως φαίνεται, θα φτάσουν στις εννιά (9). Κι αυτό αφού πάνε για τον Σέρβο αριστερό εξτρέμ Ράντονιτς της Τορίνο (υπάρχει και εναλλακτική του), όπως και για κλασικό “6άρι”! Επειδή όμως, στο … κάδρο μπορεί τις τελευταίες ημέρες του παζαριού να μπει και… φορ (ο Καρβαλιάλ δεν υπολογίζει ιδιαίτερα τον Γιόβετιτς) , είναι πολύ πιθανό στην εκπνοή το κοντέρ να γράψει δέκα μεταγραφές!!!

Διαβάστε ακόμη: