O Ολυμπιακός, όπως φαίνεται, θα έχει στο νέο του ρόστερ 3 στράικερ πρώτης γραμμής. Κάπως έτσι, λοιπόν, σε ελληνικά ΜΜΕ… ανέβηκε ξανά το σενάριο του Μάρκο Λιβάγια για τους Πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Μάρκο, που προέρχεται από μία ονειρική σεζόν με 32 γκολ (και 7 ασίστ) σε 40 συμμετοχές με την Χάιντουκ! Σταθερός πλέον στην Εθνική Κροατίας, μέλος του κορμού των 15 βασικών που θα πάνε Μουντιάλ.

Με συμβόλαιο στην κροατική ομάδα μέχρι το 2024. Και με τη χρηματιστηριακή αξία του να κάνει limit up καριέρας στα 6.800.000 ευρώ! Συν πως είναι ο… βασιλιάς του Σπλιτ, μια πόλης που τον έχει… είδωλο!

Πάμε και στο ψητό: πρόσφατα ζητήθηκε τιμή πώλησης για τον Λιβάγια από την πρωταθλήτρια Τουρκίας, Τράμπζονσπορ. Η Χάιντουκ ζήτησε 9.000.000 ευρώ! Και στην Κροατία είναι κατηγορηματικοί πως με λιγότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ, δεν παραχωρείται. Οπότε εκεί σταματάει κάθε συζήτηση για ενδεχόμενο επιστροφής του Λιβάγια στην Ελλάδα


Η ελληνική πιάτσα αgents είναι κατηγορηματική, πως αν αυτό το καλοκαίρι πάρει παίκτη ο Ολυμπιακός από τον Άρη, αυτός θα είναι ο Αμπουμπακάρ Καμαρά και όχι ο Ντανιέλ Μαντσίνι (για τον οποίο επίσης έχει γραφτεί και όντως βρίσκεται στην “ερυθρόλευκη” λίστα).

Ο Μαυριτανός φορ του Άρη αρέσει πολύ στον Πέδρο Μαρτίνς κι αυτός έχει προτείνει την απόκτησή του. Παρότι ο Καμαρά στους “κίτρινους” κάλυψε τη θέση του “φουνταριστού” (9άρι), στον Ολυμπιακό τον θέλει περισσότερο για… “9,5άρι”!

Μέχρι τώρα στους Πρωταθλητές, ο Μαρτίνς είτε έπαιζε με 2 σέντερ φορ, είτε με δημιουργικό “10άρι” πίσω από τον φουνταριστό (Βαλμπουενά, Καρβάλιο, Φορτούνη), είτε με 8άρια τύπου Αγκιμπού και Μαντί Καμαρά πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, προκειμένου να πρεσάρουν ψηλά.

Κάτι ο Ζάχαβι που τον ήθελε από τον Γενάρη και κάτι τώρα ο Αμπουμπακάρ Καμαρά  –και οι δύο δεν είναι καθαρόαιμοι σέντερ φορ, με τον Ισραηλινό βέβαια πιο γκολτζή σε σύγκριση με τον Μαυριτανό– δείχνει το πλάνο Μαρτίνς για τη νέα σεζόν. Δηλαδή να παίξει / βάλει και… “9,5άρι” (δηλαδή κάτι μεταξύ στράικερ και “δεκαριού”) πίσω από τον φουνταριστό.

Ο Καμαρά έχει συμβόλαιο ως το 2025 με τον Άρη με ετήσιες αποδοχές 900.000 ευρώ ενώ o Καρυπίδης τον αγόρασε το περασμένο καλοκαίρι  αντί 3.500.000 από την Φούλαμ αλλά με εξόφληση σε βάθος 4ετίας!


Η στήλη είχε αποκαλύψει από τον Φεβρουάριο το γούστο του Δημήτρη Μελισσανίδη με τον Φαν Βέερτ του Βόλου. Και ότι ο φίλος του, ιδιοκτήτης της ομάδας και Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, του τον είχε υποσχεθεί…

Από τότε βέβαια, έχουν αλλάξει πάρα πολλά στην ΑΕΚ. Προπονητές, τεχνικοί διευθυντές, τιμ μάνατζερ, πλάνα για την ομάδα. Ο κόουτς Αλμέιδα ζήτησε να αγοραστεί βασικός σέντερ φορ –με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά– για να τον κάνει δίδυμο με τον Αραούχο.

Δείγμα πως δεν υπολογίζει ούτε για το βασικό ροτέισον τον υπάρχοντα δεύτερο σέντερ φορ του ρόστερ, Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Κατά συνέπεια, ο Φαν Βέερτ, με την νέα κατάσταση στην ΑΕΚ, δεν παίζει ως υποψήφιος για την επίθεσή της. Τουλάχιστον τώρα… Θα μπορούσε μόνο ως τρίτος στράικερ στο “κιτρινόμαυρο” ρόστερ και αφού προηγουμένως έχει αποχωρήσει ο Καρίμ (με συμβόλαιο έως το 2023).

Αντίστοιχη περίπτωση με του Φαν Βέερτ είναι και του Σούντγκρεν! Ο Σουηδός δεξιός μπακ, που μένει ελεύθερος από τον Άρη, είχε μιλήσει με την ΑΕΚ και ήταν κοντά. Με… Παπαδημητρίου – Κονέ όμως, όχι με Αλμέιδα – Κουχάρσκι.

Πριν από λίγες ημέρες, λοιπόν, η μανατζερική πλευρά του Σούντγκρεν ενημερώθηκε από την ΑΕΚ πως δεν τους ενδιαφέρει. Γιατί δε θα κινηθούν για δεξιό μπακ, έπειτα από την εισήγηση του Αργεντινού κόουτς.

Μόνο αν φύγει ο Μισελέν, για τον οποίο όμως, θα πρέπει να έρθει πρώτα πρόταση… Εξ ου και ο Σούντγκρεν, ύστερα από αυτή την εξέλιξη, έριξε ξανά γέφυρες προς Καρυπίδη μεριά ενώ προτάθηκε και στον Παναθηναϊκό!


Οι Μπακοκαϋμενάκηδες θέλουν πάση θυσία να κάνουν μία… υπερήφανη πώληση αυτό το καλοκαίρι. Για αυτό και οι Μποροβήλοι με τον Γαλανακόπουλο έχουν αμοληθεί στην πιάτσα agents και μοιράζουν mandates σε διάφορους ατζέντηδες. Κι ας έχουν άλλους…

Τσιφτσής, Αλβάρες, Χριστόπουλος, Κανελλόπουλος, Σόνι είναι η 5άδα των παικτών του Αστέρα που το κλαμπ τούς έχει βγάλει στην βιτρίνα. Προσοχή: δεν ξεπουλάνε στην Τρίπολη!

Γιατί το λέω αυτό; Πριν από λίγες ημέρες ο Παναθηναϊκός ζήτησε τον Αλβάρες, τον Αργεντινό αριστερό μπακ που προέρχεται από πολύ καλή σεζόν. Στο “τριφύλλι” τον θέλουν επειδή έχει κολλήσει η ανανέωση του Χουανκάρ.

Οι Μπακοκαϋμενάκηδες, λοιπόν, ζήτησαν ακατέβατα 600.000 ευρώ από τον Αλαφούζο. Μπορεί βέβαια σε 1,5 μήνα να πέσουν στα 300 χιλιάρικα αλλά τώρα κρατάνε ψηλά την τιμή του Αλβάρες. Κι ας άκουσαν τον πράσινο αντίλογο: “καλά, πέρυσι, μας δώσατε τέτοια εποχή τον Κώτσιρα με 250 χιλιάρικα”…!


Μπορεί ο Ηρακλής Μεταξάς να παραμένει… εξαφανισμένος και “μη ανακοινώσιμος” (ακόμη) αλλά έχει κλείσει / υπογράψει στον Αστέρα Τρίπολης. Αυτός θα είναι ο προπονητής του τη νέα σεζόν…

Ένα προσωπικό του θέμα υγείας, που είχε να κάνει με την μητέρα του, τον κρατάει στη Γερμανία και καθυστερεί την ανακοίνωση / παρουσίασή του από τον Αστέρα Τρίπολης. Έστω κι από μακριά πάντως, συνεργάζεται και προχωράει κανονικά ο προγραμματισμός της ομάδας…

Στην πιάτσα πάντως, κυκλοφορεί και το… γκόσιπ πως εκτός από το “οικογενειακό πρόβλημα”, ο Μεταξάς πριν ανακοινωθεί θέλει να έχουν τακτοποιηθεί και κάποιες… εκκρεμότητες που υπάρχουν από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, της προηγούμενης ομάδας του.