Ο Τομ Φαν Βέερτ με τα 13 γκολ και τις 2 ασίστ σε 20 συμμετοχές του με τον Βόλο, αναμφισβήτητα είναι απο τους πρωταγωνιστές και συνάμα αποκαλύψεις της φετινής Super League (επίσης κι από τους πρώτους σκόρερ της).
Μια τελείως αθόρυβη καλοκαιρινή μεταγραφή του Αχιλλέα Μπέου, ο 31χρονος Ολλανδός ήρθε στην Ελλάδα ως ελεύθερος από το πρωτάθλημα της Δανίας και την Άαλμποργκ, για να μπει στα παπούτσια του Δουβίκα που είχε πουληθεί στην Ουτρέχτη. Και όχι μόνο… μπήκε σε αυτά αλλά γρήγορα και τον ξεπέρασε (σε παραγωγικότητα, δημοφηλία, ζήτηση)!
Ο Φαν Βέερτ είναι ο ορισμός αυτού που λέμε… σκάουτινγκ. Ένας παντελώς άγνωστος στα μέρη μας (και όχι μόνο) , με συμβόλαιο που χωρίς τα μπόνους δεν φτάνει τις 100.000 ετησίως (αναφέρομαι σε καθαρές αποδοχές), χρειάστηκε μόλις 5 μήνες (σκάρτους) για να κάνει δυνατό γκέλ στην ελληνική Big 5…

Οι απαιτήσεις Μπέου απο Καρυπίδη για τον Ολλανδό και η σύγκριση με τον “εκατομμυριούχο” Καμαρά των μόλις 4 γκολ

Στο φινάλε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, όταν ναυάγησε η σχεδόν βέβαιη μεταγραφή του Βραζιλιάνου σέντερ φορ της Χοφενχάιμ, Ζοάο Κλάους, στον Άρη, ο Καρυπίδης τηλεφώνησε στον Μπέο και του ζήτησε τον Φαν Βέερτ.
Το αφεντικό των “κιτρίνων”  καιγόταν για στραικερ/γκολτζή και ο Ολλανδός του Βόλου, με το μεταγραφικό παράθυρο να μετράει αντίστροφα για το κλείσιμο του, φάνταζε ως ιδανική λύση.
Μόνο που το “αφεντικό” του Βόλου βρήκε τον Καρυπίδη πάνω στην … ανάγκη και του ζήτησε μια 600άρα! Σε χιλιάρικα και… κασεράτα!!
Ο Μπέος είχε και το επιχείρημα πως το περασμένο καλοκαίρι ο Καρυπίδης έσκασε 3.500.000 στην Φούλαμ για να αγοράσει τον Αμπουμπακάρ Καμαρά. Με τον Μαυριτανό στράικερ μέχρι τώρα να έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα μόλις 4 γκολ. Δηλαδή ούτε καν το 1/3 των τερμάτων του Ολλανδού…

Στην ΑΕΚ τον θεωρούν ιδανικό για να συμπληρώσει την 3άδα των φορ, στο ρόστερ της νεας σεζόν

Πάμε τώρα και στο σημερινό αποκλειστικό της στήλης: ο Αχιλλέας Μπέος πρόσφατα, στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ που έφερε και το μεγάλο “διπλό” για την ομάδα του,, παρακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης στο ίδιο μπουθ και δίπλα στον Δημήτρη Μελισσανίδη!
Έμαθα, λοιπόν, πως ο Φαν Βέερτ “γυάλισε” στο αφεντικό της ΑΕΚ. Με τον Ολλανδό να είχε ήδη αρκετούς υποστηρικτές εντός του “κιτρινόμαυρου” Οργανισμού και ποδοσφαιρικού τμήματος! Από πριν!
Για τον Φαν Βέερτ υπάρχει το διαμορφωμένο/διατυπωμένο ριπόρτ στην Ένωση πως τα χαρακτηριστικά του ταιριάζουν με του Σερχιο Αραούχο ακόμη και για να αποτελέσουν  δίδυμο, σε ματς που θα χρειαζόταν να παίξουν με 2 φορ (4-4-2). Σε αντίθεση δηλαδή με τον Ανσαριφάρντ, που δεδομένα δεν “κολλάει” ως παρτενέρ του “Τσίνο”. 
Για να μην το κουράζω: στην ΑΕΚ και ενόψει της επόμενης σεζόν, θεωρούν πως ο Φαν Βέερτ είναι ταμάμ για μπακ απ του Αραούχο και γενικότερα για να συμπληρώσει την 3άδα των σέντερ φορ!
Ο Ολλανδός μπομπέρ είναι και μπαλάτος, που μπορεί να παίξει με πλάτη αλλά και να σπάει την μπάλα στο λεγόμενο συνδυαστικό παιχνίδι με τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς των “κιτρινόμαυρων” που αλλάζουν συνέχεια θέσεις.

Ο Μπαράλες που έγινε… Φαν Βέερτ και το “προηγούμενο deal AEK – Bόλου με τον Μήτογλου

Στο δια ταύτα: η ΑΕΚ θέλει ένα στραικερ με διαφορετικά χαρακτηριστικά, που θα προορίζεται για το βασικό ροτέισον, θα είναι έμπειρος/αξιόπιστος ερχόμενος από τον πάγκο και δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Τον ήθελε από το περασμένο καλοκαίρι, τον έψαξε μάλιστα στο πρόσωπο του…Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης αλλά δεν έγινε τότε το deal με τον θηριώδη Αργεντινό.
Για το ερχόμενο καλοκαίρι, λοιπόν, θα το…ξαναψάξει στο πρόσωπο ενός άλλου Σουπερλιγκάτου επιθετικού με διαπιστευτήρια, δηλαδή στον Τόμας Φαν Βέερτ! Ντεφάκτο αυτό που σας γράφω. Τουλάχιστον αυτό γνωρίζει η ψαγμένη ελληνική πιάτσα agent.
Mάλιστα μου το πήγαν ακόμη…παρακάτω. Μελισσανίδης -Μπέος, στο περιθώριο της κοινής παρουσίας τους στο μπουθ του ΟΑΚΑ, στο ΑΕΚ – Βόλος, μίλησαν και για τον Φαν Βέερτ. 
Με τον πρώτο να φέρεται πως τον … ζήτησε για το καλοκαίρι και τον δεύτερο να του τον τάζει. Κοινώς να δίνει ο Μπέος στον Μελισσανίδη τον πρώτο λόγο για τον Φαν Βέερτ, που έχει συμβόλαιο με τον Βόλο ως το 2023…
Να θυμίσω εδώ πως την περασμένη σεζόν κάτι αντίστοιχο είχε κάνει ο Αχιλλέας Μπέος με τον Μήτογλου. Τον είχε τάξει στον Γιάννη Παπαδόπουλο, το δεξί χέρι του Μελισσανίδη και όντως ο νεαρός στόπερ πήγε στην ΑΕΚ “τρώγοντας” μια άλλη μεταγραφή στόπερ, του Γούτα…