ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Η απόφαση για την αντικατάσταση του Μαρτίνεθ δεν πάρθηκε (μόνο) γιατί έφαγε 5άρα στην Φράιμπουργκ. Η διοίκηση εκτίμησε πως με τον Ισπανό προπονητή η ομάδα δεν θα βελτιωνόταν στην συνέχεια, έτσι ώστε να διεκδικούσε μέχρι τέλους και να έπαιρνε το πρωτάθλημα. Γιατί για την ηγεσία του Ολυμπιακού στόχος είναι ο τίτλος και πιστεύουν πως με το υπάρχον έμψυχο υλικό – με τις απαραίτητες 4, 5 χειμερινές μεταγραφικές προσθήκες – μπορούν να τον κατακτήσουν. Άλλωστε φέτος είναι 3 βαθμούς πίσω από τον Παναθηναϊκό ενώ πέρσι στο φινάλε του πρώτου γύρου ήταν 10 βαθμούς πίσω και το γύρισαν. Ουσιαστικά δηλαδή η συνολική αξιολόγηση της δουλειάς του Μαρτίνεθ από τον Ιούλιο, ήταν που τον «έκαψε». Για δυο βασικούς λόγους: πρώτον, αμυντικά/ανασταλτικά η ομάδα είχε … τρύπες, όπως άλλωστε και την περασμένη σεζόν, που όσο περνούσε ο καιρός αυτές δεν διορθωνόντουσαν, δεν έκλειναν αλλά γινόντουσαν και μεγαλύτερες. Και το δεύτερο που χρεώθηκε στον Μαρτίνεθ, είναι πως δεν αξιοποίησε, δεν εξέλιξε και πήρε ελάχιστα ή τίποτα από παίκτες που είτε αποκτήθηκαν το καλοκαίρι όπως οι Σολμπάκεν, Γιόβετιτς, Σκάρπα, Μπρίνιτς είτε τους βρήκε όπως οι Μπιέλ, Ελ Αραμπί, Καρβάλιο, Βρουσάι, Ανδρούτσο. Ακόμη και τον Ποροζό, του πήρε πάνω από 2 με 2,5 μήνες για να τον μάθει και να τον ιεραρχήσει ως τον καλύτερο στόπερ του ρόστερ.

ΚΑΡΛΟΣ KΑΡΒΑΛΙΑΛ: Κάποτε ο 58χρονος Πορτογάλος κόουτς συνεργαζόταν με τον Ζόρζε Μέντες, τώρα όμως δεν έχει σχέση με τον «χρυσοδάκτυλο» συμπατριώτη του ατζέντ. Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ανήκει στο μεγάλο αγγλικό γραφείο της Base, μάλιστα στο ίδιο γραφείο πελάτης του εκτός από τον Kαρβαλιάλ είναι και ο Steve Cooper, ο προπονητής της Νότιγχαμ, δηλαδή της άλλης ομάδας του Βαγγέλη Μαρινάκη! Σημειολογικά να αναφέρουμε πώς από την Base είχε έρθει πριν από 5 χρόνια στον Ολυμπιακό και ο Πέδρο Μάρτινς, αν και στη τελευταία ανανέωση του συμβολαίου του με τους ερυθρόλευκους είχε αλλάξει ατζέντη, πηγαίνοντας στον Zάχαβι. Παρεμπιπτόντως η Base δεν είχε σχέση με τα καλοκαιρινά… κόλπα του Ιν Μπέομ Χουάνγκ, ο οποίος παρασυρόμενος από Τούρκο δικηγόρο εκβίαζε για να φύγει από τον Ολυμπιακό. Για αυτό άλλωστε και το αγγλικό γραφείο διέκοψε τη συνεργασία του με τον διεθνή Νοτιοκορεάτη χαφ, ο οποίος παίζει πλέον στον Ερυθρό Αστέρα. Επίσης, εσχάτως η Base δεν εκπροσωπεί πλέον και τον Μαντί Καμαρά, με τον Αφρικανό να αλλάζει πάλι (είναι σε αναζήτηση/επιλογή) μανατζερική στέγη….

 

ΠΡΩΤΟΣ ΓΥΡΟΣ SUPERLEAGUE: Όπως πέρσι έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναδείχθηκε πρωταθλητής χειμώνα, τερματίζοντας στο συν ένα από την ΑΕΚ, στο συν 2 από τον ΠΑΟΚ και στο συν 3 από τον Ολυμπιακό. Βεβαίως έχει κερδίσει το ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» στα χαρτιά, μετά τη διακοπή λόγω της κροτίδας στον Χουανκάρ κι ενώ μέχρι τότε το σκορ ήταν 1-1. Έτσι το «τριφύλλι» πήρε 3 βαθμούς ενώ από τον Ολυμπιακό αφαιρέθηκε και ένας. Αν, λοιπόν, εκείνο το ντέρμπι αιωνίων είχε τελειώσει ισόπαλο σήμερα τον άτυπο τίτλο των πρωταθλητών χειμώνα θα μοιραζόντουσαν η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό από 30 βαθμούς και ο ΠΑΟ θα μοιραζόταν με τον ΠΑΟΚ την τρίτη θέση στους 29 βαθμούς…

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Στη φετινή σεζόν, την τρίτη του στην ομάδα, ο κόουτς Γιοβάνοβιτς του έχει αλλάξει ξεκάθαρα στυλ αφού τον τοποθετεί ψηλά μέσα στο γήπεδο. Αυτό ακριβώς το παιχνίδι τοποθετήσης στο μισό γήπεδο, απαιτεί γρηγόρη και safe κυκλοφορία της μπάλας, με στόχευση του σέντερ φορ αλλά και συμμετοχή του στο συνδυαστικό παιχνίδι (κάτι άλλωστε που έχει εκτοξεύσει τον πάρα πολύ βελτιωμένο Φώτη Ιωαννίδη)! Αλλά θέλει και μεγάλη προσοχή στις μεταβιβάσεις των αντιπάλων, όταν χάνεται η μπάλα. Για αυτό ακριβώς το λόγο ο φετινός Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από χαφ που θα μοιράζουν σωστά την μπάλα αλλά θα είναι και aggressive, την ίδια ώρα όμως που θέλει και ένα τουλάχιστον στόπερ ο οποίος θα είναι ψηλός, κινητικός και κυρίως καλός στο build-up. Ο Μάγκνουσον είχε τα δύο από τα τρία αυτά στοιχεία αλλά πλέον θα είναι στα πιτς μέχρι τέλος της σεζόν ενώ οι Σέκεφελντ & Γεβντάι δεν τα έχουν. Για αυτό ακριβώς το λόγο ο Παναθηναϊκός βγαίνει ξανά στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, για αγορά πλέον και όχι για δανεισμό αριστεροπόδαρου στόπερ που θα διαθέτει τα παραπάνω στοιχεία. Μάλιστα το διαθέσιμο μπάτζετ για τον «εκλεκτό», κυμαίνεται από 2 μέχρι και 3 εκατομμύρια ευρώ!! Αυτό τουλάχιστον λέει το πιο φρέσκο request που έχει μοιραστεί από τον Παναθηναϊκό σε Γραφεία μανατζερικά της Αγγλίας της Γαλλίας και της Ισπανίας. Θυμίζω πως το καλοκαίρι τα 3.000.000 ήταν το υψηλότερο transfer fee που πλήρωσε ο Αλαφούζος και το έκανε για τον Βιλένα, μία μεταγραφή που 110% ήταν του Γιάννη Παπαδημητρίου!!

ΑΕΚ: Υπάρχει και μεταγραφική λίστα της με αρκετούς Έλληνες ποδοσφαιριστές, οι οποίοι αγωνίζονται αυτή τη στιγμή σε ομάδες του εξωτερικού. Η συγκεκριμένη λίστα έχει… βάθος (του ερχόμενου) καλοκαιριού. Όπως μάθαμε σε αυτή υπάρχουν σίγουρα τα ονόματα τον Μπακασέτα, Γιαννούλη, Παπανικολάου, Ζαγαρίτη και Χατζηγιοβάνη!! Το κοινό των τεσσάρων εκ των πέντε Ελλήνων διεθνών, είναι πως εκτός του “Παπ”(έχει συμβόλαιο με την πολωνική Ρακόβ), οι υπόλοιποι μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα τελειώνουν τα συμβόλαια τους στις Τραμπζονσπόρ, Νόργουιτς, Πάρμα και Ανκαραγκουτσού αντίστοιχα…

Διαβάστε ακόμη: