Ένα ψυχολογικό θρίλερ με τον Δημήτρη Αγορά στην σκηνοθεσία και τον Anser στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

“Μέχρι που μπορείς να φτάσεις?”

Η θεατρική παράσταση «Ατζέντα» ανέβηκε για πρώτη φορά από τον πολιτιστικό σύλλογο Τριλογία σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά και υπό την αιγίδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την περασμένη άνοιξη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία.

Το θέατρο Altera Pars υποδέχεται την νέα ανατρεπτική παράσταση “Ατζέντα”. Το σύμβολο των υποχρεώσεων και υπενθυμίσεων, μία αποτύπωση του γραπτού νόμου που ορίζει τις ζωές των ανθρώπων και τους ωθεί σε μία μόνο επιλογή, τη στιγμή που οι επιλογές είναι αμέτρητες και οι περισσότερες από αυτές στο χέρι τους.

Η παράσταση βασίζεται στο σενάριο της Ιζαμπέλ Αγκιλέρ από την ταινία “The Place”του Πάολο Τζενοβέζε και κάνει πρεμιέρα την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, υπόσχοντας να βάλει σε σκέψη το κοινό με την ένταση, το βάθος και τη διαχρονικότητα των θεμάτων που θίγει.

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αγοράς, γνωστός για την επιτυχημένη θεατρική διασκευή των κόμικς του Αρκά, και ο Anser, ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της ελληνικής ραπ σκηνής, ενώνουν τις δυνάμεις τους με μια ομάδα νέων αλλά και παλαιότερων ηθοποιών για να παρουσιάσουν ένα ψυχολογικό θρίλερ γεμάτο ένταση και ανατροπές.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη της παράστασης: “Το μήνυμα της παράστασης είναι ότι η επιλογή ανάμεσα στο καλό και το κακό είναι απολύτως προσωπική. Μερικές φορές αρκεί να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη για να βρούμε την απάντηση”.

Υπόθεση: Κάθε βράδυ, σε ένα σκοτεινό μπαρ, ένας μυστηριώδης άντρας κάθεται στο ίδιο τραπέζι, με μια παλιά ατζέντα στα χέρια του. Λειτουργεί σαν σύγχρονος ιεροεξεταστής, περιμένοντας άγνωστους ανθρώπους να τον πλησιάσουν. Διαφορετικοί επισκέπτες περνούν την πόρτα, καθένας με μια προσωπική επιθυμία. Μια γυναίκα θέλει να γίνει πιο ελκυστική, ένας άντρας λαχταρά να περάσει μια νύχτα με την αγαπημένη του πορνοστάρ, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα παρακαλάει για τη θεραπεία του άντρα της από το Αλτσχάιμερ.

Ένας πατέρας, απελπισμένος, ζητά τη σωτηρία του παιδιού του. Ο άντρας τους κοιτάζει ψυχρά και απαντά κάθε φορά το ίδιο: «Μπορεί να γίνει.» Αλλά το τίμημα είναι βαρύ. Για να αποκτήσουν αυτό που επιθυμούν περισσότερο, καλούνται να αναλάβουν αποστολές ακραίες και επικίνδυνες: να απαγάγουν ένα παιδί, να επιτεθούν σε κάποιον τυχαίο ή ακόμα και να αφαιρέσουν ζωές. Καθώς οι αποστολές αυτές τους ωθούν στα άκρα, οι επισκέπτες συνειδητοποιούν πως δεν μάχονται μόνο για τις επιθυμίες τους, αλλά και με τις σκοτεινότερες πτυχές του εαυτού τους.

Βρίσκονται σε έναν ατελείωτο αγώνα ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, όπου κάθε τους πράξη τους απομακρύνει όλο και περισσότερο από την ίδια τους την ψυχή.

Συντελεστές Κείμενο: Ιζαμπέλ Αγκιλέρ Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγοράς Δραματουργική ανάλυση, βοηθός σκηνοθέτης: Αλέξης Βιδάλακης Κίνηση: Αφροδίτη Βερβενιώτη Ιδέα, μετάφραση, βοηθός σκηνοθέτη: Σόνια Αγκατσί Τραγούδια, στίχοι: Anser Μουσική: Tracer Promo video : Απόστολος Ζυγουρης , Zetel Ηχητικός σχεδιασμός: Δημήτρης Βαχαβιόλος Σκηνικά: Δημήτρης Αγοράς (με τη στήριξη του πολιτιστικού συλλόγου Τριλογία) Κοστούμια, φωτισμός: Ομάδα δημιουργών Εκτέλεση Παραγωγής & Επικοινωνία: Action Εστί | Artist & Event Management Press & Media: info@ActionEsti.gr

Ηθοποιοί: Anser Δημήτρης Αγοράς Αντώνης Αντωνίου Έλενα Αρβανίτη Χάρης Ηλιάδης Αντιγόνη Μακρή Αναστασία Νιαροπέτρου Σταύρια Νικολάου Μυρτώ Παπά Κωνσταντίνος Σκεπαρνιάς Νικόλαος Ψυλάκης

Διαβάστε ακόμη: