Δύο πολύ σοβαρές και κρίσιμες για την τραπεζική και επιχειρηματική ζωή ανοιχτές υποθέσεις ( ασυλία τραπεζιτών και η υπόθεση της έκτασης της Κεκροψ) κρίνονται από τον Άρειο Πάγο επί της ουσίας άμεσα.

Η υπόθεση της συνταγματικότητας ή όχι για την ασυλία των τραπεζιτών θεωρείται μείζονος σημασίας για την τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα καθώς εάν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου στην οποία έχει περιέλθει το ζήτημα να εξετασθεί επί της ουσίας στο σύνολο του αποφανθεί ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης είναι συνταγματική, τότε θα έχει τραβηχτεί μια διαχωριστική γραμμή του χθες με το σήμερα και θα έχουν κλείσει οριστικά πλείστες όσες υποθέσεις που αφορούν σε ρυθμίσεις, δανειοδοτήσεις, χρηματοδοτήσεις, τιτλοποιήσεις, απάτες και υπεξαιρέσεις στο τραπεζικό σύστημα.

Στην ακραία περίπτωση που το σχετικό νομοθέτημα της κυβέρνησης κριθεί αντισυνταγματικό τότε θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου που θα συμπαρασύρει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για πολλά και διάφορα κακουργήματα πρώην μεγαλοτραπεζίτες, εφοπλιστές – πρωταγωνιστές τραπεζικών σκανδάλων, πολλούς επιχειρηματίες – ηθικούς αυτουργούς κακουργηματικής απιστίας, μέλη ΔΣ του ΤΧΣ, καθώς και τραπεζικά στελέχη που μέχρι σήμερα έχουν εμπλέξει σε τιτλοποιήσεις, πωλήσεις δανείων σε funds ή ακόμη και πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων τραπεζικών ιδρυμάτων σε διεθνείς οίκους όπως για παράδειγμα η Εθνική Ασφαλιστική στο CVC!

Η δεύτερη μείζονος σημασίας υπόθεση που κρίνεται επί της ουσίας στον Άρειο Πάγο αγορά την Κέκροψ και την αμφισβητούμενη έκταση των 300 στρεμμάτων στο Π. Ψυχικό την οποία διεκδικεί ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού.

Μπορεί στο Εφετείο η Κέκροψ με σχετική απόφαση του να είχε δικαιωθεί ως προς την κυριότητα της έκτασης αυτής, ωστόσο εκ των υστέρων η αίτηση αναίρεσης που υπεβλήθη από τον Δήμο με συμπαραστάτη το ελληνικό Δημόσιο έγινε δεκτή από τον Άρειο Πάγο.

Οι καλά γνωρίζοντες τα δικαστικά ζητήματα ισχυρίζονται ότι στην επί της ουσίας συζήτηση στο αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου τα πάντα είναι ανοιχτά και κανείς δεν πρέπει να προκαταλαμβάνει δικαστικές αποφάσεις.

Στην υπόθεση κατά πληροφορίες έχουν εμπλακεί κινούμενοι υπογείως, μεγαλοεπιχειρηματίες κάτοικοι της περιοχής, ειδικώς προβεβλημένη «γειτόνισσα», που δεν θέλουν η επικείμενη ανοικοδόμηση να τους χαλάσει την ησυχία και να ρίξει τις τιμές των ακινήτων τους.

Η όλη ιστορία έχει ενδιαφέρον και θα την παρακολουθούμε από κοντά…

Ποιος υπονόμευσε τον Κέκροπα!