Ειλημμένη -και μάλιστα εδώ και καιρό- είναι η απόφαση του Κώστα Καραμανλή να μην είναι ξανά υποψήφιος βουλευτής, εγκαταλείποντας ουσιαστικά την κομματική και (υπό τη στενή έννοια) την πολιτική ζωή του τόπου.

Όπως αποκάλυψε πριν καιρό πρώτο το Radar ο πρώην πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την απόφασή του αυτή λίγο πριν την προκήρυξη του χρόνου των εκλογών. Το Μαξίμου, βέβαια, θα ήθελε να ανακοινώσει τώρα την απόφασή του, ώστε να έχει «χωνευτεί» η εξέλιξη αυτή, καθώς βρίσκεται έτοιμο σχέδιο αποδόμησης και απαξίωσης του Κώστα Καραμανλή, με «πιστόλια» αρθρογράφους του «εκσυγχρονισμού» και του «ακραίου κέντρου».

Ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο, όπως είπαμε, έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του και θα ανακοινώσει σε χρόνο που θα αποφασίσει ο ίδιος.

Αν πχ βεβαιωθεί ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 9 Απριλίου, θα ανακοινώσει την απόφασή του προς το τέλος Φεβρουαρίου, το πολύ αρχές Μαρτίου. Αν οι εκλογές πάνε στα μέσα Μαΐου, τότε η απόφασή του θα ανακοινωθεί πριν το Πάσχα.

«Όσοι, πάντως, λένε ότι ο Καραμανλής πιέζεται για να ανακοινώσει τώρα την απόφασή του, δεν τον ξέρουν καλά. Επίσης είναι παραμύθια τα περί πίεσής του από κορυφαία στελέχη να αλλάξει την απόφασή του», λένε πρόσωπα που τον ξέρουν καλά.

Ποιοι έχει ακουστεί ότι τον «πιέζουν»; Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Αχ. Καραμανλής – και κάποιοι ακόμα!

Διαβάστε ακόμη: