search

TOP SECRET

Η αντίθεση Τσακαλώτου – Σκουρλέτη στην «ατζέντα Βαξεβάνη»

Ο ένας έχει προηγούμενα με τον εκδότη, και ο άλλος δεν θέλει να «σύρεται πίσω από την ατζέντα Βαξεβάνη».

Η αντίθεση Τσακαλώτου – Σκουρλέτη στην «ατζέντα Βαξεβάνη»

Εδώ και καιρό ο Πάνος Σκουρλέτης έχει πυκνώσει τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, καθώς στις επόμενες εκλογές δε θα απολαμβάνει την ασφάλεια του ψηφοδελτίου Επικρατείας και θα πρέπει να διεκδικήσει σταυρό –οι τακτικοί αναγνώστες μας το έχετε, πλέον, εμπεδώσει.

Πάντως, αν τυχόν το τελευταίο διάστημα όσοι βλέπετε πολιτικά πάνελ και εκπομπές έχετε εντοπίσει την πολυήμερη απουσία του Σκουρλέτη, η στήλη έχει την απάντηση: ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με το πώς τοποθετείται το κόμμα του για τις υποκλοπές και, επειδή δεν είναι καιρός για δημόσιες διαφοροποιήσεις, είπε να κάνει «κράτει» μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

Όχι ότι θεωρεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αθώος του αίματος ή πως δεν ήξερε.

Απλώς, δεν τού αρέσει να «σύρεται πίσω από την ατζέντα Βαξεβάνη», όπως λένε συνομιλητές του.

Σημειωτέων ότι στο ίδιο –και χειρότερο- mood είναι ο πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, που ως γνωστόν έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον εκδότη του Documento από την εποχή που ήταν υπουργός Οικονομικών.

Οι δυο τους έχουν συγκρουστεί δημόσια, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που η εφημερίδα του Βαξεβάνη περιέγραφε τον Τσακαλώτο ως το… «καλό παιδί των συμφερόντων και της διαπλοκής» και άλλα τέτοια… «κοσμητικά».

Και μόνο, λοιπόν, που ο κύριος όγκος των λιστών με τους παρακολουθούμενους κλπ. προέρχεται από το «σύστημα Βαξεβάνη», ο Τσακαλώτος ουδόλως διατεθειμένος να γίνει «ουρά» σε αυτή την ατζέντα είναι.

Πάντως, επειδή το θέμα είναι υπαρκτό και ο ίδιος είναι πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, η εκκωφαντική… αφωνία του, έχει αρχίσει να σχολιάζεται ιδιαιτέρως στον ΣΥΡΙΖΑ…

Διαβάστε ακόμη: