Σήμερα ανακοινώνεται η υποψηφιότητα της Άννας Διαμαντοπούλου για το ΠΑΣΟΚ. Η πρώην επίτροπος αφού έκανε ένα μεγάλο αναγνωριστικό κύκλο επαφών και συζητήσεων με πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ, με άλλα στελέχη του κόμματος, με δημοσκόπους και επικοινωνιολόγους αποφάσισε να κατέβει υποψήφια για την αρχηγία.

Η Αννα Διαμαντοπούλου θα παίξει το χαρτί ότι απ’ όλους τους υποψήφιους είναι η πιο «πρωθυπουργήσιμη», με την έννοια ότι έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε θέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχει ένα προφίλ που μπορεί να τραβήξει και τις κεντρώες ψήφους ακόμα και δεξιές ψήφους, πέρα από το κοινό του ΠΑΣΟΚ.

Η πρώην Επίτροπος έχει ανοίξει και ομαδικό group στο viber που έχει φτάσει ήδη τις 2.000 συμμετοχές, ενώ οι μετρήσεις, σύμφωνα με συνομιλητές της είναι «από ενθαρρυντικές έως άκρως ενθαρρυντικές» και τα ποιοτικά στοιχεία συνηγορούν ότι «θα είναι σίγουρα στον β’ γύρο».

Ουσιαστικά η Διαμαντοπούλου θα κάνει μία στρατηγική β΄γύρου καθώς όποιος βγει απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, τότε θα μαζέψει και τους ψηφοφόρους των άλλων υποψηφίων.

Για να κατέβει υποψήφια για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, η Αννα Διαμαντοπούλου θα χάσει έναν πολύ υψηλό μισθό, από αυτούς που δεν αφήνεις ποτέ αν κρίνουμε και τα μισθολόγια που παίζουν σε μεγάλες πολυεθνικές.

Η Άννα Διαμαντοπούλου, λοιπόν, παραιτήθηκε από κορυφαία θέση που κατέχει στην πολυεθνική Coca Cola, ως μη εκτελεστικό μέλος του ΔΣ, με το μισθό της να ξεπερνάει κατά πολύ τον μισθό ενός υπουργού στη χώρα μας. Δεν το λες και λίγο.

Βέβαια, ας μην γελιόμαστε, η πόρτα της Coca Cola και άλλων πολυεθνικών είναι ανοικτή για την Άννα Διαμαντοπούλου αν κρίνουμε τις γνωριμίες της και την εμπειρία της τόσα χρόνια στην πολιτική σκηνή.

Η έλευση της Άννας Διαμαντοπούλου στον εσωκομματικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ, θα αλλάξει τα δεδομένα.

Μέχρι τώρα η στρατηγική των υποψηφίων ήταν εξής: Ο μεν Νίκος Ανδρουλάκης έλεγε ψηφίστε με γιατί έχω ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, ο δε Χάρης Δούκας λέει ψηφίστε με γιατί μπορώ να ενώσω το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ και να νικήσω τον Μητσοτάκη, ο Παύλος Γερουλάνος ότι με στηρίζουν οι Παπανδρέου.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ποντάρει στο ότι την στηρίζουν νοητά ο Κώστας Σημίτης και ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ότι είναι η μόνη που μπορεί να γίνει πρωθυπουργός και όχι απλά ένας πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Τώρα στο Μαξίμου, ενώ βλέπουν θετικά την περίπτωσή της για τους δικούς τους λόγους, επειδή είναι ένας βολικός εταίρος σε περίπτωση συγκυβέρνησης το 2027, θεωρούν ότι δύσκολα θα περπατήσει η περίπτωσή της στο ΠΑΣΟΚ Θεωρούν ότι είναι πολύ δυνατός ο Νίκος Ανδρουλάκης στους μηχανισμούς του κόμματος και ότι μόνο στο δεύτερο γύρο, εφόσον υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και συσπείρωση σε κάποιο πρόσωπο θα μπορέσει να ανατραπεί η ισορροπία.

Επίσης, θεωρούν ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο και η πλευρά Παπανδρέου που είναι μοιρασμένη.

Ο μεν Νίκος στηρίζει Γερουλάνο, ο δε Γιώργος κλείνει το μάτι στον Γερουλάνο αλλά θα ήθελε και την περίπτωση του Χάρη Δούκα. Με δυσκολία, έστω και στον 2ο γύρο θα έσπρωχνε κόσμο στην Άννα Διαμαντοπούλου.

Διαβάστε ακόμη