Στη Χαριλάου Τρικούπη ο Νίκος Ανδρουλάκης ανοίγει σαμπάνιες γιατί χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα εξασφαλίζει την επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο θίασος των υποψηφίων προέδρων έχει προκαλέσει οργή στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και πολυδιάσπαση της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Ο Χάρης Δούκας, που είχε δημιουργήσει προσδοκίες και εμφανιζόταν ως φαβορί στην κούρσα της διαδοχής, κινδυνεύει να βρεθεί τρίτος στον πρώτο γύρο της αναμέτρησης.

Οι υποψηφιότητες Γερουλάνου, Γιαννακόπουλου, Κατρίνη, Αποστολάκη κατακερματίζουν τις ψήφους στην Αθήνα στην οποία διαθέτει μηχανισμό ο Χάρης Δούκας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με συντριβή.

Αντίθετα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ξεκινάει με ισχυρή βάση στην Κρήτη, όπου αναμένεται να σαρώσει, έχει μηχανισμούς στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία, ενώ στην Αθήνα αναμένεται να συγκεντρώσει ένα ποσοστό της τάξεως του 35%.

Αυτό σημαίνει ότι στον πρώτο γύρο θα αναδειχθεί πρώτος και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το «δελφινάριο» των υποψηφιοτήτων δεν αποκλείεται να περάσει στη δεύτερη θέση ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος ποντάρει και στη στήριξη του Γ. Παπανδρέου.

Σε κάθε περίπτωση, ο αριθμός των υποψηφίων έχει απαξιώσει τις εσωκομματικές εκλογές, έχει προκαλέσει οργή στη βάση του ΠΑΣΟΚ, ενώ συσπειρώνει τις δυνάμεις του γύρω από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Διαβάστε ακόμη