Η αν. Γραμματέας Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ, Σοφία Κατσίγιαννη βρέθηκε Olympia Forum IV, που διοργανώθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και την εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ», στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον κύριο Τ. Αλεξόπουλο, Διευθυντή του εργαστηρίου Διοίκησης υπηρεσιών και ποιότητας ζωής, με τον οποίο συζήτησαν για την ανάγκη ίδρυσης νέων πανεπιστημιακών σχολών στην Ηλεία.

Η κυρία Κατσίγιαννη δήλωσε σχετικά: «Παρ΄ ότι υπάρχουν οι υποδομές για να στηριχτεί η ίδρυση νέων τμημάτων που προσφέρουν στους αποφοίτους επαγγελματικά δικαιώματα σε σύγχρονα επαγγέλματα η Ηλεία αποτελεί το μοναδικό μέρος στην Πελοπόννησο που δεν έχει πανεπιστημιακή σχολή. Η ίδρυση δημόσιων πανεπιστημιακών μονάδων θα ευνοήσει την τοπική κοινωνία, καθώς θα συμβάλουν στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής, ενώ παράλληλα η Ηλεία έχει τις υποδομές να απορροφήσει μια νέα γενιά επαγγελματιών, σε πάρα πολλούς κλάδους».

Παράλληλα, στάθηκε στην ανάγκη να υπάρξει δημόσιο πανεπιστήμιο και όχι να αφεθεί η κατάσταση στις διαθέσεις του εκάστοτε επενδυτή που δήθεν έρχεται στην Ηλεία να επενδύσει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί, και αποτελεί απλά και μόνο μια φιλολογική κουβέντα προς εντυπωσιασμό της τοπικής κοινωνίας

«Εδώ δεν πάνε τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη θα έρθουνε στο νομό Ηλείας;» αναρωτήθηκε, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης στο δήμο Διονύσου, η οποία έχει ρίζες από την περιοχή της Ηλείας και συχνά – πυκνά αποδεικνύει έμπρακτα πόσο αγαπά τον τόπο αυτό.

Διαβάστε ακόμη: