Η Alibaba ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα  κέρδη για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού της έτους που κατέρριψαν τις προσδοκίες, οδηγώντας τις μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ υψηλότερα.

Η εταιρεία λίγες ημέρες μετά τα οικονομικά της αποτελέσματα προχώρησε σε μια νέα σημαντική ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα Τρίτη δήλωσε ότι θα χωρίσει την εταιρεία της σε έξι επιχειρηματικούς ομίλους, ο καθένας με τη δυνατότητα να αντλήσει εξωτερική χρηματοδότηση και να εισέλθει στο χρηματιστήριο, στην πιο σημαντική αναδιοργάνωση στην ιστορία του κινεζικού γίγαντα ηλεκτρονικού εμπορίου.

Κάθε επιχειρηματικός όμιλος θα διοικείται από τον δικό του Διευθύνοντα Σύμβουλο και το δικό του διοικητικό συμβούλιο.

Η Alibaba ανέφερε σε μια δήλωση ότι η κίνηση έχει «σχεδιαστεί για να ξεκλειδώσει την αξία των μετόχων και να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα της αγοράς».

Οι μετοχές της Alibaba αυξήθηκαν περισσότερο απο 9% στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις ΗΠΑ.

Η κίνηση έρχεται μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την Alibaba

Η κίνηση έρχεται μετά από δύο δύσκολα χρόνια για την Alibaba, η οποία αντιμετώπισε επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο εσωτερικό και αυστηρότερους κανονισμούς από το Πεκίνο, με αποτέλεσμα να εξαφανιστούν δισεκατομμύρια από την τιμή της μετοχής της.

Η Alibaba έχει δυσκολευτεί με την ανάπτυξη τα τελευταία τρίμηνα. Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να αναζωογονήσει την ανάπτυξη με την αναδιοργάνωση.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι θα περιστρέφονται γύρω από τις στρατηγικές της προτεραιότητες.

Αυτές είναι οι ομάδες,

  • Cloud Intelligence Group: Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alibaba, Daniel Zhang, θα είναι επικεφαλής αυτής της επιχείρησης που θα στεγάζει τις δραστηριότητες cloud και τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας.
  • Taobao Tmall Commerce Group: Θα καλύπτει τις ηλεκτρονικές πλατφόρμες αγορών της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των Taobao και Tmall.
  • Local Services Group: Ο Yu Yongfu θα είναι Διευθύνων Σύμβουλος και η επιχείρηση θα καλύπτει την υπηρεσία παράδοσης φαγητού Ele.me της Alibaba καθώς και τη χαρτογράφηση της.
  • Cainiao Smart Logistics: Ο Wan Lin θα συνεχίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος αυτής της επιχείρησης που στεγάζει την υπηρεσία logistics της Alibaba.
  • Global Digital Commerce Group: Ο Jiang Fan θα είναι Διευθύνων Σύμβουλος. Αυτή η μονάδα περιλαμβάνει τις διεθνείς επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου της Alibaba, συμπεριλαμβανομένων των AliExpress και Lazada.
  • Digital Media and Entertainment Group: Ο Fan Luyuan θα είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας που περιλαμβάνει τις δραστηριότητες ροής και ταινιών της Alibaba.

Διαβάστε περισσότερα