Κατά τη διάρκεια του χθεσινού επεισοδίου Chart Show, το βράδυ του Σαββάτου, παρουσιάστηκαν 30 τραγούδια που οι στίχοι τους έμειναν στην ιστορία και έχουν γίνει ατάκες. Ανάμεσα σε αυτά τα τραγούδια βρίσκεται και το γνωστό τραγούδι «Οι ωραίοι έχουν χρέη».

Την ιστορία πίσω από αυτό τραγούδι, αποκάλυψε ο Χρήστος Δάντης ο οποίος ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έδωσαν το «παρών» στο πλατό.

Ο ίδιος μοιράστηκε την ιστορία πίσω από το τραγούδι, το οποίο είναι σε μουσική και στίχους του Γιάννη Καραλή, λέγοντας: «Ηταν μια περίοδος που ξεκινήσαμε να μαθαίνουμε για τον δανεισμό της Ελλάδας και για το πόσα χρέη έχει. Διαβάζοντας τα στις εφημερίδες και σε συνδυασμό με το ότι η Ελλάδα είναι ωραία για διακοπές προέκυψε ο στίχος».

«Τα τραγούδια τα στοιχειοθετούσαμε μαζί με τον Γιάννη. Ήταν σα να τα γράφαμε μαζί. Του πρότεινα πράγματα για την εισαγωγή και μάλιστα οι πρώτες νότες είναι από ένα παλιό κινηματογραφικό τραγούδι. Θέλαμε να θυμίσουμε στον κόσμο εκείνη την εποχή», κατέληξε ο καλλιτέχνης.

Ο γνωστός τραγουδιστής ερμήνευσε αρκετές από τις μεγάλες επιτυχίες του, μεταξύ αυτών τα «Δακτυλικά Αποτυπώματα», το «Δωμάτιο», το «Κάποιος σ’ αγαπάει» και το «Παλιό μου παλτό».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη εκτέλεση του τραγουδιού ήταν το 1993.