Η Accenture σχεδιάζει να περικόψει 19.000 θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο καθώς προσπαθεί να μειώσει το κόστος εν μέσω μιας ζοφερής οικονομικής εικόνας.

Η ιρλανδοαμερικανική εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών δήλωσε σήμερα Πέμπτης ότι θα ξοδέψει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις απόλυσης για να περικόψει το 2,5% του εργατικού δυναμικού της τους επόμενους 18 μήνες και άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια για την ενοποίηση των χώρων γραφείων της.

Περισσότεροι από τους μισούς από τους ρόλους που καταργούνται θα ήταν μεταξύ του προσωπικού back-office, είπε η εταιρεία.

Η Accenture , η οποία έχει 738.000 υπαλλήλους παγκοσμίως, δήλωσε στην τελευταία τριμηνιαία έκθεσή της προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ότι συνεχίζει να προσλαμβάνει, αλλά είχε «ξεκινήσει ενέργειες για τον εξορθολογισμό των λειτουργιών [της] και τη μετατροπή των μη χρεώσιμων εταιρικών λειτουργιών μας για μείωση δικαστικά έξοδα.

Η εταιρεία 167 δισεκατομμυρίων δολαρίων υποβάθμισε τις προοπτικές αύξησης των εσόδων της για το οικονομικό έτος 2023 μεταξύ 8% και 10%, από την προηγούμενη εκτίμησή της μεταξύ 8% και 11%.

Οι μετοχές της Accenture σημείωσαν άνοδο 3,9% φτάνοντας τα 263 δολάρια η κάθε μία στην αρχή των συναλλαγών μετά την ανακοίνωσή της.

Η μετοχή της εισηγμένης στη Νέα Υόρκη υποχώρησε περισσότερο από 5% τους τελευταίους 12 μήνες.

Οι ανταγωνιστές της Accenture προσπαθούν επίσης να περιορίσουν το κόστος τους. Ο συμβουλευτικός γίγαντας KPMG ανακοίνωσε σε εσωτερικό σημείωμα τον περασμένο μήνα ότι θα περικόψει σχεδόν το 2% του εργατικού δυναμικού της στις ΗΠΑ καθώς αναμενόταν μείωση της ζήτησης πελατών, σύμφωνα με έκθεση των Financial Times.

Η McKinsey θα μπορούσε επίσης να περικόψει έως και 2.000 μη συμβουλευτικό προσωπικό σε έναν από τους μεγαλύτερους γύρους απολύσεων που έγινε ποτέ, σύμφωνα με το Bloomberg τον περασμένο μήνα, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές οικείες στο θέμα.

Διαβάστε περισσότερα