Να τερματίσει οριστικά τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, αποφάσισε ο σουηδικός όμιλος ένδυσης H&M.

Η εταιρεία ανέστειλε τις δραστηριότητές της στη Ρωσία στις αρχές Μαρτίου μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και πλέον ανακοίνωσε ότι θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο για πλήρη αποχώρηση, το οποίο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων-  την επανέναρξη λειτουργίας κάποιων καταστημάτων, προκειμένου να πουλήσει το απόθεμά της.

Η Ρωσία ήταν η έκτη μεγαλύτερη αγορά της H&M και η εταιρεία αύξησε τα καταστήματά της εκεί ενώ μείωσε τα φυσικά καταστήματα σε πολλές άλλες αγορές.

“Μετά από προσεκτική εξέταση, θεωρούμε ότι είναι αδύνατο, δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης, να συνεχίσουμε τις δραστηριότητές μας στη Ρωσία”, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος, Helena Helmersson.

«Στο πλαίσιο της διαδικασίας εκκαθάρισης, η πρόθεση είναι να ανοίξουν ξανά προσωρινά τα φυσικά καταστήματα για περιορισμένο χρονικό διάστημα για να πουλήσουν το υπόλοιπο απόθεμα στη Ρωσία», ανέφερε η εταιρεία.

Η αποχώρηση από τη ρωσική αγορά  αναμένεται να οδηγήσει σε κόστος για τον όμιλο που ανέρχεται συνολικά σε περίπου 2 δις σουηδικές κορώνες (περίπου 192 εκατομμύρια δολάρια).