Ένας νέος παίκτης, η παρουσία και οι ενέργειες του οποίου έχουν αποκτήσει βαρύνουσα σημασία, έχει μπει εσχάτως δυναμικά στα μεγάλα έργα, τις παραχωρήσεις και τα επενδυτικά projects!

Ο λόγος για την Hill International, που ουσιαστικά μπήκε στη ζωή μας επί ΣΥΡΙΖΑ και ειδικότερα όταν μετά τον δραστικό της ρόλο στο project του Αστέρα Βουλιαγμένης, όπου έγινε το …σώσε με λιμενικά έργα, περιβαλλοντικά ζητήματα, αρχαιολογία, αποπομπή του τότε διευθύνοντος συμβούλου υπό το βάρος σοβαρών καταγγελιών, εμπλοκή υπουργών της τότε κυβέρνησης σε έργα του Αστέρα από την πίσω πόρτα, ο γνωστός Κελεμπίας (που νταραβεριζόταν και με τα πρωτοπαλίκαρα των Αράβων) την πήρε από το χέρι και την πήγε περατζάδα πρώτα στον Σπίρτζη και μετά σε πλήθος υπουργείων και δημοσίων οργανισμών! Και ξεκίνησε το πάρτυ που δεν έχει σταματημό!

Επί του προκειμένου, η Hill International που ξεκίνησε λοιπόν την ενεργό παρουσία της ως εκλεκτή εταιρία των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, με αμφίβολα αποτελέσματα και ενέργειες, την ώρα τούτη έφθασε να καθορίζει τις τύχες μεγάλων έργων και παραχωρήσεων, όπως για παράδειγμα την Αττική οδό, όπου έχει αναλάβει σύμβουλος του υπουργείου για τον νέο διαγωνισμό, ενώ από το πόρισμα της θα εξαρτηθεί εάν η σύμβαση με τον υφιστάμενο παραχωρησιούχο έχει λήξει νωρίτερα του Φθινοπώρου 2024 ή όχι!

Και παράλληλα να αναδειχθεί ως προνομιακός μελετητής – project manager- αξιολογητής- καθοδηγητής των μεγάλων έργων και διαγωνισμών, από την ΝΔ και προβεβλημένους υπουργούς!

Hill International

Σε απλά λόγια, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις την Hill International θα βρεις από κάτω!

Από το Υπ. Υποδομών του οποίου έχει αναδειχθεί ως ο κυριότερος μελετητής – σύμβουλος των μεγάλων έργων, μέχρι την Lamda όπου έχει προσληφθεί ως project manager του εμβληματικού έργου του Ελληνικού!

Υπό αυτή την έννοια, υπό την καθοδήγηση συστημάτων που την στηρίζουν, τα οποία αν και έχουν στενές σχέσεις με την κυβέρνηση Τσίπρα, η Hill International κατάφερε και μπήκε σε όλες τις δουλειές και όλα τα μεγάλα κόλπα, μολονότι η τεχνογνωσία της σε πολύ εξειδικευμένους τομείς αμφισβητείται!

Και υπό αυτή την έννοια η Hill International έγινε παίκτης του συστήματος, από τις ενέργειες του οποίου εξαρτάται αν θα λήξουν ή όχι κολοσσιαίες συμβάσεις παραχώρησης, πώς θα γίνουν διαγωνιστικές διαδικασίες, ποιοι και πως ουσιαστικά θα πάρουν ή θα μοιραστούν έργα του Δημοσίου!

Αναδείχθηκε, εν πολλοίς, σε προνομιακό παίκτη του συστήματος και συνομιλητή της διαπλοκής και των ισχυρών συμφερόντων, με τη δράση της σε πλήθος τομέων να αναδεικνύεται καθοριστική για την έκβαση παραχωρήσεων, έργων και διαγωνιστικών διαδικασιών!

Και όλα τούτα με τις πλάτες και την ανοχή της κυβέρνησης και των αρμοδίων στελεχών, που την παρέλαβαν από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ και τα μιντιακά – διαφημιστικά εξαπτέρυγα της και την έβαλαν σε όλες τις δουλειές, όλα τα μεγάλα κόλπα. Να δούμε στο τέλος τι θα γράψει ο λογαριασμός…