Με τις διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση της εικόνας της ιταλικής, ξενοδοχειακής βιομηχανίας, μία ελληνική αλυσίδα, η Zeus International Hotel & Resorts, που από το 2017 δραστηριοποιείται δυναμικά και στην Ιταλία αναλαμβάνοντας την εξέλιξη και διαχείριση σημαντικών ξενοδοχειακών projects, έχει τον δικό της σημαίνοντα ρόλο στην πορεία της ιταλικής ξενοδοχίας.

Αυτά προκύπτουν στην τελευταία, 9η έκδοση, της μελέτης της Horwath HTL, για την πορεία των ιταλικών ξενοδοχείων και αλυσίδων. Αν συνυπολογίσουμε δε και τα 3 ξενοδοχεία υπό διαχείριση με σύμβαση franchise (Hilton, Wyndham Hotels Group και Radisson) η εταιρεία τότε βρίσκεται, για το 2021, ανάμεσα στις 10 μεγαλύτερες διεθνείς αλυσίδες ξενοδοχείων της χώρας διαχειριζόμενη πλέον των 1700 δωματίων ξεπερνώντας μεγάλους παγκόσμιους παίκτες της αγοράς.

Το 2021 μια από τις σημαντικότερες αγοραπωλησίες ξενοδοχείων, του Grand Hotel Savoia στην Cortina d’ Ampezzo, πραγματοποιήθηκε με το ξενοδοχείο υπό τη διαχείριση του ομίλου Zeus International Hotel & Resorts. Η Zeus International Hotel & Resorts  ανακαίνισε με ιδίες δυνάμεις το ξενοδοχείο το 2020 και προχώρησε στο branding του ξενοδοχείου ως Radisson Collection πριν αυτό αλλάξει χέρια για πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Χαρτοφυλάκιο αξίας άνω του €1 δισ.

Συνοψίζοντας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που προκάλεσε η πανδημία των τελευταίων  δύο χρόνων, ο όμιλός της Zeus International Hotel & Resorts κατάφερε να βγει ακόμα πιο δυνατός και να επεκταθεί, έχοντας φτάσει τα 22 ξενοδοχεία, τα 4000 δωμάτια, τα 100 εκατομμύρια σε ίδιες επενδύσεις και το υπό διαχείριση ξενοδοχειακό χαρτοφυλάκιο αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου σε 4 διαφορετικές χώρες με πάνω από 1,5 εκατομμύριο επισκέπτες ετησίως.

Με τα γραφεία της στην Αθήνα, το Μιλάνο, το Βουκουρέστι, τη Λευκωσία και τη Σόφια, η Zeus International έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες εταιρείες διαχείρισης ξενοδοχείων στην Ν.Α Ευρώπη παρέχοντας στρατηγικές επιχειρησιακής αναδιοργάνωσης ακόμα και των πιο σύνθετων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, έχοντας ως στόχο να αναπτυχθεί περεταίρω, με αρκετά ακίνητα που προγραμματίζεται να ανοίξουν τους επόμενους μήνες και να καθιερωθεί ως εξέχων πιστοποιημένος φορεάς εκμετάλλευσης.