Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα μεταβεί την 5η και 6η Μαΐου στο Λονδίνο, ώστε να παραστεί στην τελετή στέψης του Βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου, Καρόλου Γ’.

Εντωμεταξύ, καθώς πλησιάζει η τελετή στέψης, το παλάτι σιγά – σιγά αποκαλύπτει λεπτομέρειες της πολυαναμενόμενης εκδήλωσης. Ως εκ τούτου, το βασιλικό ζεύγος θα μεταφερθεί από το Μπάκιγχαμ στο Αββαείο με μία υπερσύγχρονη άμαξα που θα εμπεριέχει κλιματιστικό, ηλεκτρικά παράθυρα και ειδικά αμορτισέρ, σύμφωνα με την επιμελήτρια της βασιλικής συλλογής, Σάλι Γκούντσερ.

«Είναι η πρώτη φορά, κατά την οποία αυτή η άμαξα χρησιμοποιείται σε μία στέψη. Παραδόθηκε στη Βασίλισσα Ελισάβετ το 2014 και χρησιμοποιήθηκε για τα εγκαίνια του κοινοβουλίου εκείνο το έτος και σε κάποιες περιπτώσεις, στη συνέχεια. Ωστόσο, φυσικά, δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να χρησιμοποιηθεί σε μία τόσο ιστορική και σημαντική περίσταση», σημείωσε.

Η άμαξα που κατασκευάσθηκε για τα 60 χρόνια της Ελισάβετ στον θρόνο είναι καλυμμένη με περισσότερα από 400 φύλλα χρυσού και έχει πάνω της, κομμάτια ξύλου από το σκάφος «Μαίρη Ρόουζ», τη ναυαρχίδα του στόλου του Βασιλιά Ερρίκου Η’, που βυθίσθηκε το 1545.

Στο σκαρί της βασιλικής άμαξας, υπάρχουν κομματάκια ξύλου από τη μηλιά του Ισαάκ Νεύτωνα, κάτω από την οποία εμπνεύσθηκε τη θεωρία της βαρύτητας. Το μήκος της καρότσας ξεπερνά τα πεντέμισι μέτρα, έχει ύψος περίπου τρία μέτρα, ζυγίζει πάνω από τρεις τόνους και τη σέρνουν έξι άλογα.

Διαβάστε ακόμη: