Η κουλτούρα και η αισθητική των προορισμών των χιονοδρομικών κέντρων, έχουν αποκτήσει τη δική τους ζωή, ειδικά όσον αφορά τη μόδα. Αλλά όσοι αναζητούν έμπνευση για το skiwear δεν χρειάζεται να κοιτάξουν αλλού πέρα από το τελευταίο σόου της Moncler που πραγματοποιήθηκε στην καρδιά των βουνών του ελβετικού χιονοδρομικού κέντρου St Moritz.

Η Κate Moss, φορώντας κολάν μπότες σε στυλ Yeti, και η Anne Hathaway, ντυμένη στα λευκά, κάθισαν στο front row της πρώτης επίδειξης της μάρκας αφιερωμένης στη Moncler Grenoble, τη σειρά τεχνικών εξωτερικών ενδυμάτων της. Μοντέλα όπως η Emily Ratajkowski, η Joan Smalls και η Irina Shayk συμμετείχαν σε ένα εξαιρετικό σόου, σχεδόν 300 καλεσμένοι παρακολούθησαν, όλοι στολισμένοι με άσπρες κάπες Moncler ώστε να αναμειγνύονται στο φόντο, πίνοντας ζεστό τσάι μέσα από θερμός και gluhwein για να ζεσταθούν στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Πριν από δύο χρόνια, για να γιορτάσει την 70ή επέτειό του, ο ιταλικός οίκος πολυτελείας συγκέντρωσε ένα καστ από 700 χορευτές, 200 μουσικούς, 100 μέλη χορωδίας και 952 μοντέλα για μια επίδειξη έξω από τον καθεδρικό ναό Duomo του Μιλάνου. Πάνω από 18.000 Μιλανέζοι συνέρρευσαν στην πλατεία για να παρακολουθήσουν το θέαμα των καλλιτεχνών που χόρευαν με λευκά πανωφόρια με επένδυση και καπέλα.

Αν και το σόου του St Moritz ήταν μικρότερο σε αριθμό, είχε εξίσου μεγάλη σημασία – σχεδιασμένο, όπως είπαν στο Instagram, για να πάει τη μάρκα «πίσω από εκεί που ξεκίνησαν όλα». Το DNA της Moncler βρίσκεται στα βουνά: η εταιρεία αρχικά ξεκίνησε με την παραγωγή υπνόσακων με επένδυση, τηλεσκοπικές σκηνές και στη συνέχεια εξωτερικά ενδύματα για εργαζόμενους σε μεγάλα υψόμετρα.

Από τότε, υπό τις αρμοδιότητες του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Remo Ruffini, η μάρκα συνεχίζει να φοριέται από όλους τους Ολυμπιονίκες, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίδας σκιέρ Perrine Laffont – και τους λάτρεις της Υψηλής Μόδας που συχνάζουν στις πίστες του St Moritz και όχι μόνο.

Καθώς όμως άλλοι πολυτελείς οίκοι σπεύδουν να εισέλθουν στην ολοένα και πιο προσοδοφόρα κατηγορία των ειδών σκι, η Moncler είναι αποφασισμένη να αποδείξει ότι τα ρούχα της δεν είναι απλώς statement μόδας – αλλά μάλλον ορειβατικά αθλητικά ρούχα που δεν υστερούν καθόλου μα καθόλου σε στυλ.

Διαβάστε ακόμη: