Οι αναλυτές της Goldman Sachs προχώρησαν στην αναβάθμιση της τιμής-στόχου τους για τον δείκτη S&P 500 στο τέλος του έτους για τρίτη φορά, αντανακλώντας στη γενικότερη αισιοδοξία της Wall Street για την πορεία των εταιρικών κερδών και της οικονομίας των ΗΠΑ.

Οι αναλυτές της Goldman, σύμφωνα με το Bloomberg, βλέπουν τώρα τον αμερικανικό δείκτη αναφοράς να κλείνει το έτος στις 5.600 μονάδες, έναντι των 5.200 μονάδων που προέβλεπαν τον Φεβρουάριο. Ο νέος στόχος συνεπάγεται άνοδο περίπου 3% από το κλείσιμο της Παρασκευής.

Η νέα τιμή – στόχος της Goldman ευθυγραμμίζεται με εκείνες της UBS και της BMO Capital Markets, που είναι οι υψηλότερες στη Wall Street.

Η αναβάθμιση του στόχου «είναι αποτέλεσμα των ηπιότερων αρνητικών αναθεωρήσεων στις προβλέψεις για τα κέρδη και της υψηλότερης δίκαιης αποτίμησης P/E» έγραψε ο Kostin,  αναλυτής του οίκου σε σημείωμά του προς τους πελάτες την Παρασκευή. Ειδικότερα, το εύλογο P/E του S&P 500 υπολογίζεται από τον οίκο στο 20,4 από 19,5.

Η αναβάθμιση έρχεται ένα μήνα αφότου ο Kostin επανέλαβε τον στόχο του οίκου για 5.200 μονάδες, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει περαιτέρω περιθώριο ανόδου για τον S&P 500 μέχρι τον Δεκέμβριο. Οι αναλυτές του οίκου εισήγαγαν για πρώτη φορά τον στόχο τους για το 2024 τον Νοέμβριο, προτού τον αυξήσουν τον Δεκέμβριο και ξανά τον Φεβρουάριο. Ο S&P 500 έκλεισε την Παρασκευή στις 5.431,60 μονάδες.

Διαβάστε ακόμη