Στην ιστορική της έδρα, στην οδό Ρηγίλλης επιστρέφει η Νέα Δημοκρατία για τη συμπλήρωση 50 χρόνων ζωής.

Ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απεύθυνε  ομιλία για τα γενέθλια της γαλάζιας παράταξης, μπροστά από το νεοκλασσικό κτίριο που επί δεκαετίες φιλοξένησε τα γραφεία της ΝΔ.

Σημεία από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Χρόνια μας πολλά, Χρόνια πολλά στη μεγάλη παράταξη. Σήμερα είμαστε το ίδιο χαρούμενοι, το ίδιο συγκινημένοι. Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της ΝΔ μας. Δεν γίνόταν παρά να τα τιμήσουμε μόνο εδώ στην οδό Ρηγίλλης, Νο18, το πρώτο σπίτι του κόμματος που διάλεξε ο ιδρυτής μας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Είναι ένας χώρος ιστορικός που συνδέθηκε με την πορεία μας και τη διαδρομή ολόκληρης της Ελλάδας. Σε μια συνάντηση, όπως αυτή όμως, διαφορετική όπως διαπιστώσατε, ο λόγος ανήκει πρώτα σε εσάς και στο ηχηρό παρών που δίνετε. Γι’ αυτό και σήμερα θα είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ, άλλωστε τις πολιτικές κατευθύνσεις τις έχει ήδη προσδιορίσει το συνέδριό μας. Εκείνο που σήμερα έχει σημασία είναι να τιμήσουμε τις αναμνήσεις της καθεμίας και του καθενός ξεχωριστά, αλλά και να αντλήσουμε και συμπεράσματα που αυτές μας δίδαξαν αυτά τα 50 χρόνια.

Για πολλούς από εμάς, ίσως όχι για τους πολύ πολύ νεότερους, αυτά τα γραφεία ήταν το περιβάλλον όπου ξετυλίχθηκαν αλησμόνητες στιγμές της κομματικής μας ζωής. Είναι στιγμές που άλλοτε μας βρήκαν χαρούμενες, άλλοτε μας βρήκαν στεναχωρημένους, ποτέ όμως υποταγμένους ή παρατημένους. Αυτή η παράταξη μπορεί να μετουσιώνει την κάθε εμπειρία της σε μια νέα ευκαιρία και αυτό αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μετα

Η μέρα της γιορτής της παράταξής μας είναι να απαντήσουμε και εμείς και να της χαρίσουμε και εμείς τρεις συνεχόμενες κυβερνητικές θητείες

Ο κ. Μητσοτάκης εκανε εκτενείς αναφορές στις αρχές του Κωνσταντίνου Καραμανλή λέγοντας ότι ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτός που έβαλε τη ΝΔ στο δρόμο της αδιάκοπης εξέλιξης.

«Στα 50 μας χρόνια η κυριαρχία μας είναι αδιαμφισβήτηση. Η κρίση στην αντιπολίτευση δεν είναι ανεξάρτητη από τη δική μας ρεαλιστική πολιτική. Εμείς σπάσαμε ιδεολογικές αγκυλώσεις και δόγματα. Ακυρώσαμε τα θεμέμλια που στέκονταν για πολλά χρόνια οι αντίπαλοί μας» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Η Ελλάδα αλλάζει και προχωρά και θα συνεχίσει να προχωρά. Το δώρο που μας ζητά η ΝΔ στα γενέθλιά της είναι να χτίσουμε πιο γρήγορα το αύριο. Σε αυτό το κτίριο μπήκα ως ΟΝΝΕΔίτης και σήμερα στέκομαι μπροστά του ως πρωθυπουργός. Και δεν ξεχνώ ότι είμαι πρωθυπουργός επειδή είμαι πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

«Το πραγματικό σπίτι του κόμματός μας όμως είναι ένα: Η καρδιά της Νεοδημοκράτισσας και του Νεοδημοκράτη». Τα 50 χρόνια μας καλούν σε μια νέα συστράτευση ελπίδας. Εχουμε μπροστά μας μια τριετία καθαρού πολιτικού χρόνου για να κάνουμε πράξη το όραμα μας». Γιαρτάζουμε από τη Ρηγίλλης και προχωράμε ενωμένοι. Τα καλύτερα έρχονται.

Η εκδήλωση ξεκινησε με την προβολή στις γιγαντοοθόνες ενός επετειακού βίντεο για την ιστορία του κόμματος το οποίο περιέχει σημαντικές στιγμές και πρόσωπα, από τον Οκτώβριο του 1974 μέχρι και σήμερα.

Από το ραντεβού στη Ρηγίλλης απουσιάζουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega σχολίασε ότι ο ίδιος έκανε το καθήκον του και τους προσκάλεσε, προσθέτοντας πως η σημερινή, είναι μία μέρα γιορτής για τους Νεοδημοκράτες.

Παρόντες στην εκδήλωση είναι οι: Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Γιώργος Μυλωνάκης, Ζέττα Μακρή, Κώστας Μπακογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Βασίλης Υψηλάντης, Περικλής Μαντάς, Μαρία Κεφάλα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θανάσης Κοντογεώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Ρωμανός, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Ειρηνη Αγαπηδάκη, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Καλλιάνος, Μάκης Βορίδης,  Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Μπουκώρος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Θεόδωρος Λιβάνιος, Στέλιος Κουτνατζής.

Δείτε φωτογραφίες από τη Ρηγίλλης

6329342
Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας
6329344
Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης
6329280
Η γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Μαρία Συρεγγέλα
6329316
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
6329327
Παρών στην εκδήλωση και ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Τσιόδρας
6329276
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ κ. Νίκος Ρωμανός
6329264
Το νεοκλασικό κτίριο της Ρηγίλλης φωταγωγήθηκε με τα χρώματα της Νέας Δημοκρατίας
6329308
6329309
6329347__1_
Κυριάκος Πιερρακάκης και Δημήτρης Παπαστεργίου
6329351
Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Γιάννης Μπρατάκος

Διαβάστε ακόμη: