Τα openings που συζητιούνται αυτή τη στιγμή στα νησιά και ο γαλάζιος χάρτης της νέας καλοπέρασης στο Αιγαίο του φετινού καλοκαιριού.

Μύκονος, Αντίπαρος, Κρήτη, Σπέτσες, Σαντορίνη… Νέα εστιατόρια και resorts, φεστιβάλ γαστρονομίας με λαμπερούς καλεσμένους, αιγαιοπελαγίτικες πρεμιέρες για γνωστά γαστρονομικά brands που μόλις έκαναν απόβαση στα νησιά. Ο καλοκαιρινός χάρτης της γεύσης εμπλουτίζεται με ενδιαφέρουσες προσθήκες που συζητιούνται ή θα συζητηθούν πολύ αυτή τη σεζόν.

Cookoovaya και στην Αντίπαρο


Εδώ και λίγες ημέρες -από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου- άνοιξε το νέο καλοκαιρινό εστιατόριο της Cookoovaya στην Αντίπαρο. Το δημοφιλές εστιατόριο θα λειτουργεί παράλληλα και στην Αθήνα -στη Χατζηγιάννη Μέξη- και στο νησί μέσα στο Beach House Antiparos, στο Απάντημα. Το νέο εστιατόριο βρίσκεται σε μια απάνεμη παραλία που απέχει περίπου 8 χλμ. μακριά από το λιμάνι της Αντίπαρου.

Για τη θερινή Cookoovaya, ο Περικλής Κοσκινάς και η ομάδα του δημιουργούν ένα μενού που βασίζεται σαφώς στην απλότητα και στη γευστική δύναμη που χαρακτηρίζει έτσι και αλλιώς το βασικό εστιατόριο όλα αυτά τα χρόνια. Πολλά από τα γνώριμα και δημοφιλή πιάτα που έχουμε γευτεί στην Αθήνα θα τα συναντήσουμε ξανά στην καρδιά του Αιγαίου, όπως τα πιάτα με ωμά ψάρια carpaccio με λεμόνι, θυμάρι, ελαιόλαδο ή με γύρη άγριου μάραθου και λεμόνι, χταπόδι με τη φάβα, τριμμένη ντομάτα και κάπαρη, μαραθόπιτα στα κάρβουνα, αλλά και ψαροφαγικά πιάτα όπως το ψάρι μπουρδέτο, στα κάρβουνα, αλλά και το εμβληματικό μπιάνκο – signatute πιάτο της Cookoovaya.

Τα πιάτα της Cookoovaya στην Αντίπαρο θα έχουν την ίδια φιλοσοφία με το αθηναϊκό εστιατόριο: δίνοντας πάντα έμφαση στη γεύση και στην απλότητα
Info: Cookoovaya Αντίπαρος, Beach House, Απάντημα, τηλ.: 22840 64000 (εσωτ. 3) | cookoovaya.gr | Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 12.00 – 20.00

Τα Drakoulis Dry & Raw κάνει απόβαση στη Μύκονο



To δημοφιλές και πολυσυζητημένο καρνιβορικό εστιατόριο Drakoulis Dry & Raw σήκωσε άγκυρα και μετακομίζει από το Κολωνάκι στη Μύκονο. Με το νέο του όνομα -Drakoulis Garden- το εστιατόριο θα συνεχίσει να έχει τη γνωστή πληθωρική ταυτότητα που το έκανε δημοφιλές, εστιάζοντας στο κόκκινο κρέας και στα απολαυστικά cocktails, αλλά παντρεύοντάς τα με μεσογειακές γεύσεις.

Το location, στην πλατεία της Αγίας Κυριακής, γνωστό ως τοπόσημο στο νησί, αφού εκεί βρισκόταν κάποτε το Guzel Garden και πιο παλιά το θρυλικό Pierros. Το Drakoulis Garden, με ένα ωραίο νησιώτικο σκηνικό, θα δίνει έμφαση στο καλό φαγητό και στην ωραία μουσική, με guest DJs και πάρτι. Η κουζίνα θα συνεχίσει να προσφέρει ποιοτικό κρέας σε premium κοπές από την Αυστραλία, την Ιαπωνία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και το signature Greek Breeding Wagyu.

Και το Drakoulis Garden όπως το Drakoulis Dry & Raw δίνει έμφαση στο εξαιρετικό κρέας
Ωστόσο, το καλοκαιρινό μενού του εστιατορίου εμπλουτίζεται με νέα πιάτα όπως η σαλάτα με μαύρη κινόα και γραβιέρα Νάξου, μοσχαρίσια κεφτεδάκια με κόκκινο chili και γιαούρτι, γαρίδες μαριναρισμένες στο ούζο, αλλά και cheeseburger με μετσοβόνε.

Info: Drakoulis Garden – Πλατεία Αγ. Κυριακής, Χώρα Μυκόνου, τηλ.: 2289 022177 – Ωράριο: Kαθημερινά 19:30 – 2:30

Το εμβληματικό ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel


Γιορτάζοντας τα 110 χρόνια λειτουργίας του, το στολίδι του Αργοσαρωνικού, το εμβληματικό Poseidonion Grand Hotel, δίνει έμφαση στη γαστρονομία, φιλοδοξώντας να προσφέρει μια μοναδική ελληνική γαστριμαργική εμπειρία στους επισκέπτες του. Στο τιμόνι του νέου αυτού πρότζεκτ βρίσκεται ως executive chef ο Ηλίας Κιαζόλι.

Έχοντας πίσω του μια θητεία σε κορυφαία ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ισλανδία και στη Δανία, μεταξύ των οποίων το Restaurant Meille και το Hotel Sanders στην Κοπεγχάγη και το Fosshotel Restaurant Haust στο Ρέικιαβικ, ο Ηλίας Κιαζόλι θα δίνει έμφαση στον ελληνικό γαστρονομικό πλούτο, αλλά με μια ολιστική μαγειρική προσέγγιση που θα έχει στόχο της τη βιωσιμότητα. Έχοντας στο πλευρό του τους συνεργάτες του Θωμά Πατήλα και Χρήστο Μουσιάρη, η νέα ομάδα θα αξιοποιεί τα αγνά υλικά από το Bostani, τη βιολογική φάρμα του ξενοδοχείου, για δημιουργήσει τα μενού των εστιατορίων Library Brasserie και Οn the Verandah, αλλά και το μπαρ Palms the Bar.

Συγκεκριμένα, στο εστιατόριο Οn the Verandah θα υπάρχει το «Chefs’ Choices Menu», με ένα wine pairings από τον εγχώριο και διεθνή αμπελώνα και ενδεικτικά πιάτα όπως το μωσαϊκό μπακαλιάρου με sour cream ντάσι, αγκινάρα Ιερουσαλήμ και λάδι μυρωδικών, η σουπιά με beurre blanc τσίρου, άγρια χόρτα και nduja, και η Αλμύρα με ντοματίνια, καρπούζι, καρίκι Τήνου, νερό ντομάτας και κραμπλ ψωμιού.

Οι επισκέπτες θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να γευτούν τα πιάτα του Ηλία και της ομάδας του στο εστιατόριο του Paradise Beach Club.

Info: poseidonion.com

Το InterContinental τώρα και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης


Μια νέα άφιξη στην Κρήτη που έχει ταξιδιωτικό αλλά και ταυτόχρονα γαστρονομικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το opening του δεύτερου InterContinental της Ελλάδας, στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης:

Ένα πολυτελές resort με SPA, στον κόλπο του Μιραμπέλου, που διαθέτει 199 δωμάτια και σουίτες (πολλές από τις οποίες με ιδιωτική πισίνα και connected χώρους), το οποίο έχει σχεδιαστεί από τις αρχιτεκτονικές φίρμες 3ΧΝ Architects και Diarchon Architects, συνδυάζοντας το σύγχρονο ντιζάιν με τις πλούσιες παραδόσεις του νησιού, εμπλουτισμένες με τέχνη (art curation από τη Νικομάχη Καρακωστάνογλου)

Οι επισκέπτες του InterContinental Crete θα απολαύσουν σύγχρονες ανέσεις και καλαίσθητη επίπλωση, με απαράμιλλη θέα στον εντυπωσιακό κόλπο του Μιραμπέλου.

Το InterContinental Crete αποτελεί κοινό εγχείρημα των IHG Hotels & Resorts, Hines και Henderson Park, και λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Y&T Daskalantonakis Knossians Group.

Γαστρονομικά, το resort διαθέτει τρία εστιατόρια (Knossos, Zeus και Minoan), με executive chef τον βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin Νίκο Ρούσσο και bar consultant τον έμπειρο Ηλία Στεργιόπουλο.

Διαβάστε ακόμη