Θετικά αποτίμησαν οι αναλυτές τα στοιχεία που έδωσε η Mytilineos για την πορεία της το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η Wood επισημαίνει ότι δεν υπήρξαν μεγάλες εκπλήξεις καθώς τα μεγέθη ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις της. Προβλέπει EBITDA 364 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρονιάς και διατηρεί την αισιοδοξία της για τον τίτλο παρά την άνοδο κατά 30% της τιμής από την αρχή της χρονιάς. Και αυτό γιατί υπάρχουν βραχυπρόθεσμοι ενισχυτικοί παράγοντες (όπως οι υψηλότερες τιμές αλουμινίου) αλλά και τα φιλόδοξα σχέδια για πράσινα ενεργειακά έργα.

Η Euroxx έχει σύσταση «overweight» για τον τίτλο με τιμή στόχο τα 19,5 ευρώ, ενώ η Eurobank Equities επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις της.

Η BETA επισημαίνει το ριμπάουντ στον τομέα της μεταλλουργίας και τον χαμηλό δείκτη μόχλευσης παρότι το επενδυτικό πρόγραμμα της Mytilineos βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σημείο στο οποίο στέκεται και η Alpha.

Σε ότι αφορά την Optima κάνει λόγο για σταθερό ξεκίνημα παρά τις προκλήσεις και αναφέρεται στην επένδυση για την κατασκευή νέου εργοστασίου παραγωγής ενέργειας το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέταρτο τρίμηνο της χρονιάς. Σημειώνει δε ότι είναι σε διαδικασία αναθεώρησης των εκτιμήσεων και της αποτίμησης.

Η Πειραιώς έχει σύσταση outperform για την μετοχή της Mytilineos και σημειώνει ότι διατηρεί την εκτίμηση για τιμή στόχο στα 19,5 ευρώ μετά τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς. Στέκεται στην σταδιακή βελτίωση της κατανάλωσης ενέργειας και την επιτάχυνση σε ότι αφορά έργα που έχει αναλάβει η εταιρεία.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.