Όλοι επιθυμούμε να δείχνει όμορφο το πρόσωπό μας το πρωί. Το ντουλάπι του μπάνιου είναι γεμάτο από προϊόντα περιποίησης και μακιγιάζ. Από τον αντιρυτιδικό ορό που μόλις κυκλοφόρησε μέχρι το primer που εξασφαλίζει διάρκεια και την αέρινη, διάφανη πούδρα που απορροφά τις γυαλάδες. Αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα αλλά το επιβεβαιώνουν τα στατιστικά. Το 2019 ο παγκόσμιος τζίρος από τα προϊόντα περιποίησης άγγιξε το αστρονομικό ποσό των 130 δισ. δολαρίων.

1. Κοιμόμαστε επαρκώς

Οι ώρες του κατάλληλου ύπνου ποικίλλουν από οργανισμό σε οργανισμό. Aλλος μπορεί να χρειάζεται έξι ώρες, άλλος εννιά. Oχι πάνω από δέκα όμως. Εχει αποδειχτεί ότι οι λιγότερες αλλά και οι περισσότερες από το κανονικό για τον κάθε οργανισμό ώρες ύπνου έχουν εξίσου τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα:
– το δέρμα γερνάει πιο γρήγορα
– δεν αναρρώνει τόσο γρήγορα από τις περιβαλλοντικές επιθέσεις
– η ποιότητά του φθίνει

Πώς να κοιμηθείς και να ξυπνήσεις όμορφη! - Fay's book

2. Καθαρίζουμε σχολαστικά το πρόσωπό μας προτού κοιμηθούμε

Είπαμε ήδη ότι ο ύπνος είναι η καλύτερη κούρα ομορφιάς: γίνεται οξυγόνωση των κυττάρων, αναπαράγεται το κολλαγόνο, οι μύες του προσώπου χαλαρώνουν μετά από μια κουραστική μέρα. Oμως δεν πρέπει να παραμελούμε τον καθαρισμό της επιδερμίδας, όπως άλλωστε κάνουμε με κάθε άλλη θεραπεία προσώπου. Μάλιστα οι ειδικοί αναφέρουν ότι ο βραδινός καθαρισμός είναι πιο σημαντικός από τον πρωινό: Απελευθερώνουμε τους πόρους από το μακιγιάζ και τους ρύπους και τους εμποδίζουμε να απορροφηθούν και να βλάψουν την επιδερμίδα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

11 τρικ για να φαίνεσαι φρέσκια χωρίς μακιγιάζ - Shape.gr

Το να κοιμηθούμε με βρώμικο πρόσωπο βλάπτει άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την όψη της επιδερμίδας.

Να τι μπορεί να προκληθεί:

– διαστολή πόρων
– ξηρότητα
– κοκκινίλες
– φλεγμονές
– ξεσπάσματα ακμής

3. Τοποθετούμε ένα ποτήρι νερό στο κομοδίνο

Οσα καλλυντικά και να εφαρμόσουμε, δεν θα έχουμε σπουδαία αποτελέσματα αν ο οργανισμός μας δεν είναι επαρκώς ενυδατωμένος. Επιπλέον, η ξηρή ατμόσφαιρα στην κρεβατοκάμαρα (π.χ. εξαιτίας του κλιματισμού) μπορεί να αφυδατώσει ακόμη περισσότερο την επιδερμίδα. Ετσι καλό είναι να έχουμε δίπλα μας ένα ποτήρι νερό σε περίπτωση που διψάσουμε το βράδυ.

4. Κοιμόμαστε ανάσκελα ή επιλέγουμε μια σπέσιαλ μαξιλαροθήκη

Κι ενώ οι ρυτίδες δημιουργούνται από τις εκφράσεις μας, υπάρχουν κι εκείνες που ως επί το πλείστον οφείλονται στην κακή στάση ύπνου, και δημιουργούνται στο πρόσωπο, στον λαιμό αλλά και στο ντεκολτέ. Συμβαίνει συχνά να σηκωθούμε το πρωί και να διαπιστώσουμε ότι τα σεντόνια μας έχουν αφήσει… αποτυπώματα στην όψη μας. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζουμε είναι ότι όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο πολλή ώρα χρειάζεται για να εξαφανιστούν. Μια λύση – όχι εύκολη για κάποιους – είναι να κοιμόμαστε ανάσκελα. Αλλη είναι να χρησιμοποιούμε σεντόνια και μαξιλαροθήκες από μαλακά υφάσματα.

Πώς να ξυπνάς κάθε μέρα όμορφη χωρίς πολύ κόπο

5. Ανασηκώνουμε το κεφάλι

Εχει αποδειχτεί ότι μειώνει το ροχαλητό, τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, τη ρινίτιδα και όλα τα θέματα που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνο, και κατ’ επέκταση της επιδερμίδας. Επιπλέον, το ανασήκωμα του κεφαλιού συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια, γιατί βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος. Πώς το πετυχαίνουμε; Απλά προσθέτουμε ένα μαξιλάρι παραπάνω.

6. Εφαρμόζουμε την κατάλληλη καλλυντική σύνθεση νύχτας

Καλό είναι να ενισχύουμε τους μηχανισμούς ανανέωσης της επιδερμίδας. Ετσι, η στοιχειώδης περιποίηση αποτελείται από καθαρισμό και μια καλλυντική σύνθεση νύχτας. Αν θέλουμε μπορούμε να ακολουθήσουμε τα πολλαπλά βήματα της κορεάτικης περιποίησης.
Tip: Aν η επιδερμίδα παρουσιάζει σημάδια αφυδάτωσης, αντί για ενυδατική, εφαρμόζουμε μια πλούσια μάσκα νύχτας που δεν ξεπλένεται. Το πρωί η όψη αλλά και η υφή της θα είναι αισθητά βελτιωμένες.

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις από την  Ελλάδα και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο  Radar.gr.