Γιατί συνεχίζουμε να προσέχουμε και να περιποιούμαστε τον εαυτό μας, ακόμα κι αν μένουμε σπίτι!
Τώρα που σας προσφέρεται πολύτιμος χρόνος που ίσως κατά τη διάρκεια της καθημερινής σας ρουτίνας δεν υπήρχε, είναι η κατάλληλη στιγμή να αφιερώσετε λίγο από αυτόν στον εαυτό σας και την περιποίηση τους προσώπου σας. Δεν πειράζει που τα ινστιτούτα ομορφιάς είναι κλειστά καθώς τα βήματα για μια καθαρή και φρέσκια επιδερμίδα είναι απλά και πολλές φορές γίνονται και με υλικά που έχετε καθημερινά στο ντουλάπι σας.
Καθαρισμός δύο φορές τη μέρα.
Ο καθαρισμός είναι αρκετά σημαντικός καθώς αφαιρεί τους ρύπους της επιδερμίδας οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για πολλά δερματικά προβλήματα. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι να χρησιμοποιείτε ένα απαλό γαλάκτωμα που δεν ξηραίνει το δέρμα και πάντα ο καθαρισμός να γίνεται με καθαρά χέρια. Επίσης, ενώ πολλές γυναίκες δεν πιστεύουν πως ο διπλός καθαρισμός δεν κάνει πραγματικά καλό η αλήθεια είναι πως συστήνεται η χρήση δύο διαφορετικών τύπων καθαριστικών.
 
Μάσκα προσώπου.
Η μάσκα προσώπου είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές βήμα στη ρουτίνα ομορφιάς μιας γυναίκας. Σπιτικές ή μη συνδυάζει τις ανάγκες του δέρματος και εξυπηρετούν σε σκοπούς όπως ο βαθύς καθαρισμός της επιδερμίδας, η λεύκανση και η ενυδάτωση. Το καλύτερο σημεία με τις μάσκες ομορφιάς είναι ότι μπορείτε να φτιάξετε κάποια μόνη σας με τα υλικά της ντουλάπας σας. Το μέλι και το λάδι για παράδειγμα είναι γνωστά για τη χρήση αυτή. Λάμψη, σφρυγηλότητα και διατήρηση μιας νεανικής επιδερμίδας!
 
Ενυδατική κρέμα και μασάζ.

«Βάζετε μια μικρή ποσότητα από την κρέμα στα χέρια σας και εστιάστε στο μέτωπο, το πηγούνι, τα μήλα, ακολουθώντας τα περιγράμματα του προσώπου προς τα πάνω και προς τα έξω», καταλήγουν οι δερματολόγοι και αν ως τώρα δε βρίσκατε το χρόνο να κάνετε λίγο μασάζ στο πρόσωπό σας είναι η καταλληλότερη στιγμή να συνδυάσετε αυτά τα δύο. Μην ξεχνάτε ότι οι κρέμες προσώπου κλειδώνουν την υγρασία στο δέρμα, τις βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά.
 
Απολέπιση.

Η απολέπιση λέγεται να είναι το «κλειδί για την επίτευξη μιας πιο φωτεινής και ανανεωμένης επιδερμίδας» και σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, με σκοπό την ανανέωση και ενυδάτωσή του. Οι ειδικοί της δερματολογίας συνιστούν να το κάνετε μία φορά κάθε 10 ημέρες.