Η θερμοκρασία έπεσε για τα καλά τις τελευταίες μέρες με τον «Λέανδρο» να ταλαιπωρεί εμάς αλλά και την επιδερμίδα μας. Το ιδανικό για αυτές τις κρύες μέρες, με τις θερμοκρασίες να είναι τόσο χαμηλές, πολλές θα συμφωνούσαν πως ο συνδυασμός σπίτι, τζάκι/ καλοριφέρ/αερόθερμο, ζεστή σοκολάτα ή ζεστός καφές, πουλοβεράκι και ζεστές κάλτσες είναι ιδανικός. Δυστυχώς, και παρόλο το lockdown, ακόμη κι αν δουλεύετε από το σπίτι, όλο και κάπου θα θέλετε ή θα χρειαστεί να πεταχτείτε. Για αυτό το λόγο λοιπόν, έχουμε για εσάς κάποιες μικρές αλλά σημαντικές συμβουλές ομορφιάς που θα προστατέψουν το δέρμα σας από το κρύο.

Το κρύο πολύ σχυνά προκαλεί ξηρό δέρμα που ξεφλουδίζει ή τραβάει, σκασμένα χείλη, κοκκινίλες και ευρυαγγεία, πιο συχνά πάνω στη μύτη και τα μάγουλα. Σε συγκεκριμένες σπάνιες και ακραίες περιπτώσεις, εμφανίζονται και μολύνσεις, καθώς καταστρέφεται η συνέχεια του δέρματος και μειώνονται οι αμυντικές του ικανότητες.

Όλα αυτά είναι φυσικά επακόλουθα του χειμώνα, λένε οι ειδικοί. Το τσουχτερό κρύο, σε σχέση με την εναλλασσόμενη διαφορά θερμοκρασίας και υγρασίας στο κρύο και το ζεστό περιβάλλον, θέτουν σε δοκιμασία τον οργανισμό. Παρόλα αυτά, με τις σωστές συμβουλές ομορφιάς το κρύο «δεν θα σας ακουμπήσει».

Συμβουλές ομορφιάς «για να πολεμήσετε» το κρύο

  • Ενυδάτωση

Ενυδάτωση δε σημαίνει μόνο να βρείτε και να φοράτε τη σωστή ενυδατική κρέμα στο πρόσωπό σας, αλλά και να φροντίζετε να ενυδατώνετε το σώμα, τα χέρια και τα χείλη σας, μιας και αυτά είναι τα πρώτα σημεία που εκτίθενται στο κρύο και υποφέρουν. Επίσης, θα πρέπει να φροντίζετε να πίνετε πολύ νερό και να καταναλώνετε αρκετά ροφήματα για ενυδάτωση εκ των έσω, αλλά και να κάνετε μάσκες.

  • Απολέπιση

Η απολέπιση είναι πάντα το μυστικό για πιο βαθιά και σωστή ενυδάτωση. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή, λαμπερή και υγιή, έτοιμη να δεχθεί τα θρεπτικά συστατικά της κρέμας σου. Φρόντισε να κάνεις τακτική απολέπιση στα χείλη σου και στη συνέχεια να εφαρμόζεις το balm.

  • Λάδι και serum

Τα προϊόντα με ελαιώδη υφή είναι πολύ ωφέλιμα κατά τους χειμερινούς μήνες, μιας και διατηρούν την επιδερμίδα λαμπερή. Παράλληλα, τα serums έχουν μεταξύ άλλων και καταπραϋντικές ιδιότητες και boostάρουν την ενυδάτωση, συμβάλλοντας στην πιο σωστή θρέψη της επιδερμίδας.

Αυξήστε την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Εκτός από το νερό, δίνουν στον οργανισμό μεγάλες ποσότητες βιταμίνης Α, που είναι το πιο ισχυρό αντίδοτο κατά της ξηροδερμίας. Μειώστε όσο μπορείτε την ποσότητα του καφέ που καταναλώνετε, γιατί λειτουργεί ως ισχυρό διουρητικό, αυξάνοντας τις απώλειες νερού από τον οργανισμό. Το ίδιο προτείνεται να κάνετε και με το αλκοόλ.

  • Μαλλιά

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικά, τα μαλλιά χρήζουν και αυτά αντίστοιχης φροντίδας. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες, ο κρύος αέρας και η χαμηλή θερμοκρασία τα ταλαιπωρούν, με αποτέλεσμα να αφυδατώνονται και να χάνουν τη λάμψη τους. Εκτός από το σαμπουάν, φροντίστε να επενδύσετε σε ένα καλό conditioner που θα τα ενυδατώνει, αφήνοντάς τα μαλακά. Παράλληλα, μία- δύο φορές την εβδομάδα προσθέστε στο εβδομαδιαίο πρόγραμμά σας μία μάσκα.

Διαβάστε παρακάτω, εκτός από τις συμβουλές ομορφιές, κάποια μυστικά «για να ξεγελάσετε» το κρύο:

https://radar.gr/article/61028/mikra-mystika-na-ksegelasete-to-kryo