search

LIFESTYLE

Guns N’ Roses: Mηνύουν οπλοπωλείο στο Τέξας

Οι Guns N’ Roses έκαναν μήνυση σε ένα οπλοπωλείο στο Τέξας, κατηγορώντας το ότι το όνομά του με δόλο υπονοεί ότι η μπάντα σχετίζεται με το κατάστημα.

Guns N’ Roses: Mηνύουν οπλοπωλείο στο Τέξας

Οι Guns N’ Roses έκαναν μήνυση σε ένα οπλοπωλείο στο Τέξας, κατηγορώντας το ότι το όνομά του με δόλο υπονοεί ότι η μπάντα σχετίζεται με το κατάστημα.

Σύμφωνα με τη μήνυση, το online κατάστημα με την επωνυμία «Texas Guns and Roses» και διαχειριστή την Jersey Village Florist η εταιρεία έχει «επιλέξει και υιοθετήσει την ονομασία των καταγγελλόντων με σκοπό να μπερδέψει τους καταναλωτές και να τους κάνει να πιστέψουν ότι συνδέονται ή έχουν σχέση, ή άδεια από τους Gun’s N’ Roses».

Το κατάστημα εκτός από όπλα πουλάει και τριαντάφυλλα, που σύμφωνα με τη μήνυση γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να δικαιολογήσει την «ιδιοποίηση» του εμπορικού σήματος Guns N’ Roses.

Η μπάντα ζητά απροσδιόριστο ποσό σε αποζημίωση αλλά και την αλλαγή ονόματος του καταστήματος.

Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, οι Guns N’ Roses είχαν στείλει σχετικό αίτημα στο κατάστημα το 2019 για να σταματήσει την χρήση του ονόματός τους. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες συνέχισαν να «εμπορεύονται σκόπιμα την καλή θέληση, το κύρος και τη φήμη της μπάντας χωρίς την έγκριση, την άδεια ή τη συγκατάθεση της».

» Αυτή η λειτουργία προκαλεί ιδιαίτερες ζημιές στους Guns N’ Roses, δεδομένης της φύσης του καταστήματος, Οι Guns N’ Roses αιτιολογημένα, δεν θέλουν σχετίζονται με καταστήματα όπλων».

«Επιπλέον, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πολιτικές απόψεις που σχετίζονται με τη ρύθμιση και τον έλεγχο των όπλων των ΗΠΑ» προσθέτει η μήνυση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταστήματος, David L. Clark είπε στο City News Service ότι «Δεν υπήρξε ποτέ σύγχυση και δεν υπάρχου στοιχεία, που να αιτιολογούν τη σύγχυση. Ο πελάτης μας πουλάει μεταλλικά χρηματοκιβώτια για όπλα και λουλούδια και έχει έναν ενιαίο ιστότοπο και κανείς δεν μπερδεύεται. Κανείς δεν πιστεύει ότι είμαστε το συγκρότημα ή ότι υπάρχει κάποια σχέση. Θα απαντήσουμε σχετικά».

Διαβάστε ακόμη: