Επ’ αόριστον αναβάλλεται η τελετή απονομής των Βραβείων Grammy, που ήταν προγραμματισμένη για τις 31 Ιανουαρίου στο Λος Άντζελες, καθώς επικρατεί «αβεβαιότητα» λόγω της παραλλαγής Όμικρον, ανακοίνωσαν σή μερα οι διοργανωτές.

Ηδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης στις 31 Ιανουαρίου συνεπάγεται, πολύ απλά, τεράστιο ρίσκο», εξήγησαν η Recording Academy και το τηλεοπτικό δίκτυο CBS, προσθέτοντας ότι μια νέα ημερομηνία θα ανακοινωθεί «προσεχώς».

Οι διαρροές επιβεβαιώθηκαν: Τα βραβεία Grammy 2022, που είχαν οριστεί αρχικά για τις 31 Ιανουαρίου, αναβάλλονται «επ′ αόριστον» λόγω πανδημίας.

Σε δήλωση που εστάλη στη HuffPost US, η Recording Academy και το δίκτυο CBS που αναλαμβάνει την τηλεοπτική μετάδοση της τελετής, επικαλούνται για την αναβολή την παραλλαγή Όμικρον.

«Μετά από προσεκτική εξέταση και ανάλυση με αξιωματούχους της πόλης και της πολιτείας, τους εμπειρογνώμονες σε θέματα υγείας και ασφάλειας, την καλλιτεχνική κοινότητα και τους συνεργάτες μας, η Recording Academy και το CBS αναβάλλουν την 64η ετήσια τελετή των βραβείων Grammy», αναφέρεται στη δήλωση, την οποία επικαλείται επίσης το Variety και το Rolling Stone, μεταξύ άλλων ΜΜΕ. «Η υγεία και η ασφάλεια των μελών της μουσικής μας κοινότητας, του κοινού και των εκατοντάδων ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται ακούραστα για την παραγωγή της τελετής παραμένουν κορυφαία μας προτεραιότητα».

«Δεδομένης της αβεβαιότητας που επικρατεί εξαιτίας της παραλλαγής Omicron, η διεξαγωγή της τελετής στις 31 Ιανουαρίου ενέχει απλά πάρα πολλούς κινδύνους», συνεχίζει η δήλωση.

Ο κωμικός ηθοποιός και παρουσιαστής του Daily Show, Τρέβορ Νόα παραμένει όπως είχε αρχικά γίνει γνωστό οικοδεσπότης της τελετής, παρότι δεν ανακοινώθηκε νέα ημερομηνία.

Είναι η δεύτερη φορά που τα Grammy αναβάλλονται λόγω του COVID-19. Η τελετή του 2021, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για τις 31 Ιανουαρίου του περασμένου έτους, πραγματοποιήθηκε τελικά στις 14 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Λος Άντζελες, κυρίως σε εξωτερικούς χώρους και χωρίς ζωντανό κοινό, παρόλο που ήταν παρόντες υποψήφιοι, παρουσιαστές και μικρός αριθμός δημοσιογράφων. Η τηλεθέαση της τελετής, ωστόσο, σημείωσε κατακόρυφη πτώση της τάξης του 53% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ υπήρξε και σημαντική απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια.

Η Recording Academy σχεδίαζε να πραγματοποιήσει την τελετή στο Crypto.com Arena του Λος Άντζελες ενώπιον ζωντανού κοινού, ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Billboard οι παραγωγοί είχαν δεύτερες σκέψεις και η αναβολή θεωρούνταν «πολύ πιθανή».

Η παραλλαγή Όμικρον έχει επικρατήσει στις ΗΠΑ, όπου την Δευτέρα καταγράφηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο νέα κρούσματα της Covid-19, αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας.

Eπικαλούμενοι την «εκπληκτικά υψηλή» μεταδοτικότητα της Όμικρον, και οι διοργανωτές του κινηματογραφικού φεστιβάλ Σαντάνς αποφάσισαν ότι θα διεξαχθεί εξ ολοκλήρου διαδικτυακά, αφού εγκαταλείφθηκε η ιδέα μιας «υβριδικής εμπειρίας».

Το φεστιβάλ επρόκειτο να ξεκινήσει στις 20 Ιανουαρίου στη Γιούτα.