Μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα αναμένεται να ανακοινώσει την ερχόμενη εβδομάδα η Google.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν την ερχόμενη Πέμπτη, από την πρόεδρο της Google Cloud International Άντερ Φοξ- Μάρτιν και την πρόεδρο νοτιοανατολικής Ευρώπης της Google, Πέγκυ Αντωνάκου, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο κολοσσός της τεχνολογίας αναμένεται να ανακοινώσει επένδυση για τη δημιουργία data center στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ναυτεμπορικής». Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τα αντίστοιχα σχέδια της Microsoft και της Amazon Web Services.

Στη χώρα μας υπάρχουν 18 κέντρα δεδομένων, από τα οποία τα 10 στην Αθήνα και τα 5 στη Θεσσαλονίκη. Στις υπηρεσίες που παρέχουν περιλαμβάνονται η φιλοξενία ιστοσελίδων, η συνεγκατάσταση, η φιλοξενία και διαχείριση εφαρμογών, η εφεδρική αποθήκευση δεδομένων (data backup) και η αποκατάσταση λειτουργίας μετά από καταστροφή (disaster recovery), η επιχειρησιακή συνέχεια, καθώς και μια σειρά υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους, συμπεριλαμβανομένης της υποδομής ως υπηρεσίας και του λογισμικού ως υπηρεσίας.

Σύμφωνα με έρευνα της ΙDG Research Services, που πραγματοποιήθηκε πέρυσι για λογαριασμό της Lamda Hellix, κάθε 1 ευρώ επένδυσης σε neutral multi- tenant data center (ουδέτερα κέντρα δεδομένων πολλαπλών χρηστών) αποφέρει 8,23 ευρώ προστιθέμενης αξίας στην ελληνική οικονομία, σημειώνει ακόμη η «Ναυτεμπορική».

Διαβάστε ακόμη: