Πριν από λίγο καιρό έγινε γνωστό ότι η Google είχε συμφωνήσει να αποκτήσει την Wiz έναντι 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθιστώντας αυτή την εξαγορά την μεγαλύτερη στην ιστορία του τεχνολογικού κολοσσού.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η συμφωνία ναυάγησε καθώς η Wiz ενημέρωσε τους εργαζόμενους ότι η εταιρεία θα εντείνει τις προσπάθειες της για να μπει στο χρηματιστήριο.

«Το να λες όχι σε τέτοιες προσφορές είναι δύσκολο», έγραψε ο συνιδρυτής της Wiz, Assaf Rappaport σε υπόμνημα προς τους υπαλλήλους της εταιρείας, το οποίο έφερε στη δημοσιότητα το CNBC. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ που επικαλείται μια πηγή με γνώση επί του θέματος, εντός της Wiz υπήρξαν έντονες ανησυχίες για τον έλεγχο από τις αντιμονοπωλιακές αρχές και ίσως αυτές να οδήγησαν στην ακύρωση της συμφωνίας.

Ο Rappaport έγραψε ότι η εταιρεία θα επικεντρωθεί στα επόμενα ορόσημα της. Μια αρχική δημόσιο προσφορά και το 1 δισεκατομμύριo δολάρια σε ετήσια έσοδα. Η εταιρεία είχε βάλει αυτούς τους δυο στόχους αρκετό καιρό πριν ξεκινήσουν οι συνομιλίες με την Google.

Η συμφωνία θα διπλασίαζε την αποτίμηση των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων της startup που είχε διαμορφωθεί από τον πιο πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης της. Η Wiz ιδρύθηκε μόλις πριν από 4 χρόνια και παρουσίασε ραγδαία ανάπτυξη υπό τον Rappaport, ο οποίος τον Μάιο αποκάλυψε τα σχέδια του για είσοδο στο χρηματιστήριο.

Τα προϊόντα ασφαλείας Cloud της Wiz περιλαμβάνουν πρόληψη, ανίχνευση και αντιμετώπιση προβλημάτων. Πρόκειται για ένα χαρτοφυλάκιο που απευθύνεται σε μεγάλες επιχειρήσεις και θα βοηθούσε την Alphabet, μητρική της Google, να ανταγωνιστεί τη Microsoft η οποία επίσης πουλάει λογισμικό ασφαλείας.

Διαβάστε ακόμη: