search

MAIN STREET

Goldman Sachs: Στο κυνήγι ευκαιριών στα crypto, μετά το φιάσκο της FTX

Η Goldman Sachs σχεδιάζει να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια στα crypto

Goldman Sachs: Ψήφος εμπιστοσύνης στο ΧΑ, στόχος οι 1.200 μονάδες

Στο κυνήγι ευκαιριών στην αγορά των κρυπτονομισμάτων βρίσκεται η Goldman Sachs, μετά το φιάσκο της FTX.

Η Goldman Sachs σχεδιάζει να δαπανήσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει ή να επενδύσει σε εταιρείες κρυπτογράφησης μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX που έπληξε τις αποτιμήσεις και μείωσε το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Σύμφωνα με το Reuters, η κατάρρευση του FTX ενίσχυσε την ανάγκη για πιο αξιόπιστους, ρυθμιζόμενους παίκτες κρυπτονομισμάτων και οι μεγάλες τράπεζες βλέπουν μια ευκαιρία να πάρουν επιχειρήσεις, δήλωσε ο Mathew McDermott, επικεφαλής της Goldman για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η Goldman κάνει due diligence σε διάφορες εταιρείες κρυπτογράφησης, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

“Βλέπουμε κάποιες πραγματικά ενδιαφέρουσες ευκαιρίες, με πολύ πιο λογικές τιμές”, δήλωσε ο McDermott σε συνέντευξή του τον περασμένο μήνα.

Η FTX κατέθεσε αίτηση για προστασία από το κεφάλαιο 11 της πτώχευσης στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 11 Νοεμβρίου μετά τη δραματική κατάρρευσή της, πυροδοτώντας φόβους για μετάδοση και ενισχύοντας τις εκκλήσεις για περισσότερη ρύθμιση της κρυπτογράφησης.

“Σίγουρα γύρισε πίσω την αγορά όσον αφορά το συναίσθημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό”, δήλωσε ο McDermott. “Το FTX ήταν ένα υπόδειγμα σε πολλά μέρη του οικοσυστήματος. Αλλά για να επαναλάβω, η υποκείμενη τεχνολογία συνεχίζει να αποδίδει”.

Μακροπρόθεσμες ευκαιρίες «βλέπει» η Goldman

Αν και το ποσό που μπορεί δυνητικά να επενδύσει η Goldman δεν είναι μεγάλο για τον γίγαντα της Wall Street, ο οποίος κέρδισε 21,6 δισ. δολάρια πέρυσι, η προθυμία της να συνεχίσει να επενδύει εν μέσω της αναταραχής του κλάδου δείχνει ότι διαισθάνεται μια μακροπρόθεσμη ευκαιρία.

Ο διευθύνων σύμβουλός της David Solomon δήλωσε στο CNBC στις 10 Νοεμβρίου, καθώς εκτυλισσόταν το δράμα της FTX, ότι ενώ θεωρεί τα κρυπτονομίσματα ως “άκρως κερδοσκοπικά”, βλέπει πολλές δυνατότητες στην υποκείμενη τεχνολογία καθώς η υποδομή της γίνεται πιο επίσημη.

Οι ανταγωνιστές είναι πιο επιφυλακτικοί.

“Δεν νομίζω ότι είναι μια μόδα ή ότι θα εξαφανιστεί, αλλά δεν μπορώ να βάλω μια εσωτερική αξία σε αυτό”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley James Gorman στο συνέδριο Reuters NEXT την 1η Δεκεμβρίου.

Ο CEO της HSBC Noel Quinn, εν τω μεταξύ, δήλωσε σε τραπεζικό συνέδριο στο Λονδίνο την περασμένη εβδομάδα ότι δεν σχεδιάζει να επεκταθεί σε συναλλαγές ή επενδύσεις κρυπτογράφησης για πελάτες λιανικής.

Η Goldman έχει επενδύσει σε 11 εταιρείες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που παρέχουν υπηρεσίες όπως συμμόρφωση, δεδομένα κρυπτονομισμάτων και διαχείριση blockchain.

Η Goldman Sachs έχει επίσης ξεκινήσει μαζί με την MSCI και την Coin Metrics την υπηρεσία δεδομένων datonomy, με στόχο την ταξινόμηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με βάση τον τρόπο χρήσης τους.

Η εταιρεία κατασκευάζει επίσης τη δική της ιδιωτική τεχνολογία κατανεμημένου βιβλίου, δήλωσε ο McDermott.

Διαβάστε ακόμη: