Καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για την Goldman Sachs, με τη μετοχή της τράπεζας να ενισχύεται περισσότερο από 3% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Αναλυτικότερα:

Τα κέρδη αυξήθηκαν 28% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 4,13 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό ανήλθε σε 11,58 δολάρια ανά μετοχή, τη στιγμή που οι αναλυτές περίμεναν 8,73 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδα αυξήθηκαν 16% στα 14,21 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 12,94 δισ. δολάρια των εκτιμήσεων.

Τα έσοδα από την επενδυτική τραπεζική ανήλθαν σε 2,08 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με πέρυσι.

Τα έσοδα από συναλλαγές ύψους 7,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν κατά 10%.

Τα έσοδα από τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας αυξήθηκαν κατά 18% στα 3,79 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Οι ανταγωνίστριες JPMorgan Chase και Citigroup σημείωσαν καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα συναλλαγών και ανέκαμψαν στις προμήθειες επενδυτικής τραπεζικής το πρώτο τρίμηνο.

Σε αντίθεση με τους πιο διαφοροποιημένους αντιπάλους, η Goldman λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από τις δραστηριότητες της Wall Street. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες αποδόσεις σε περιόδους άνθησης και σε υποαπόδοση όταν οι αγορές δεν συνεργάζονται, μεταδίδει το CNBC.

Μετά την απομάκρυνση από τη λιανική τραπεζική, η νέα έμφαση της Goldman στην ανάπτυξη επικεντρώθηκε στο τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και περιουσίας της. Η επιχείρηση θα μπορούσε να δει κέρδη από τις ανοδικές αγορές στην αρχή του έτους, αν και στο παρελθόν έχει κάνει επίσης απομειώσεις που συνδέονται με εμπορικά ακίνητα.

Διαβάστε ακόμη: