«Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα…». Κάπως αντιμετώπισαν το ντέρμπι της πόλης του Μάντσεστερ οι δύο ομάδες. Ματς με πολύ τακτική, λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες και πρωταρχικός στόχος των δύο προπονητών να μη χάσουν το παιχνίδι. Τελικά Σόλσκιερ και Γκουαρδιόλα κατάφεραν να μη χάσουν, όμως από την άλλη έδωσαν την ευκαιρία στους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου να χαμογελάσουν αφού έχουν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τις δύο αντιπάλους τους.

Το πρώτο 15λεπτο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις στο ματς. H Γιουνάιτεντ πάντως απείλησε πρώτη στο 11’ με τον Λίντελοφ να πιάνει την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής αλλά ο ΜακΤόμινεϊ δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας για να τη στείλει στα δίχτυα.

Στο 18’, ο Λίντελοφ βρήκε με ωραία μπαλιά τον Φερνάντες από τα δεξιά στην περιοχή, αλλά το σουτ του Πορτογάλου κατέληξε στην αγκαλιά του Έντερσον.

Η Σίτι έγινε για πρώτη φορά επικίνδυνη στο 21’ όταν ο Στέρλινγκ μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε στον Μαγκουάιρ, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Ζεσούς βγήκε στην πλάτη της άμυνας αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ντε Χέα από κοντά.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 30’. Ο Φερνάντες έκλεψε την μπάλα, ο Ράσφορντ βρήκε τον Πογκμπά στην περιοχή, αλλά το τελείωμα του Γάλλου δεν ήταν καλό και η μπάλα έφυγε ψηλά.

Οι Citizens έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία στο 35’, με τον Ντε Χέα να αποκρούει αρχικά την προσπάθεια του Μαχρέζ από τα δεξιά και στη συνέχεια ο Ντε Μπρόινε έστειλε την μπάλα άουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η ομάδα του Σόλσκιερ μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και 47’ ο διαιτητής έδωσε αρχικά πέναλτι υπέρ της Γιουνάιτεντ αλλά πήρε την απόφαση πίσω, καθώς ο επιθετικός των «κόκκινων διαβόλων» ήταν σε θέση οφσάιντ. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και απείλησαν με τους Γκρίνγουντ (52′) και Ράσφορντ (54′), χωρίς να ανησυχήσουν τον Έντερσον.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και ασκούσαν πίεση στα καρέ της Γιουνάιτεντ, απειλώντας με τον Φερναντίνιο στο 60’, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα ο Ντε Μπρόινε έχασε τεράστια ευκαιρία μέσα από την περιοχή, καθώς ο Μαγκουάιρ έβαλε την κόντρα και έδιωξε τον κίνδυνο.

Το 0-0 έμεινε ως το τέλος, παρά τις προσπάθειες των Φερνάντες (90′) και Ρόντρι (91′).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σο, Μαγκουάιρ, Λίντελεφ, Γουάν Μπισάκα, ΜακΤόμινεϊ, Φρεντ, Μπρούνο Φερνάντες, Πογκμπά, Γκρίνγουντ, Ράσφορντ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Κανσέλο, Ντίας, Στόουνς, Ρόδρι, Φερναντίνιο, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ (77’ Τόρες), Ζέσους